Смартфон без екрана та бюджетні VR-окуляри. Які гаджети ми чекаємо у 2024 році

Переглядів: 281

2 січня 2024 11:00

Смартфон без екрана та бюджетні VR-окуляри. Які гаджети ми чекаємо у 2024 році фото

У 2024 році очікується реліз таких смартфонів, як iPhone 16, Samsung Galaxy S24 Ultra. Про технологічні тренди найближчих років також поговорять на CES в січні. Проте це далеко не всі нові пристрої, які можуть здивувати людство найближчим часом.

Liga.Tech розповідає про п’ять найочікуваніших технологій та гаджетів 2024 року. 

Humane AI Pin – безекранна альтернатива смартфону

У березні в продаж надійдуть перші зразки нового гаджету від Humane – інноваційної технологічної компанії, заснованої колишніми співробітниками Apple Бетані Бонджорно та Імраном Чаудрі. 

Мініатюрний пристрій Humane AI Pin називають новаторською альтернативою традиційним смартфонам. Замість звичайного екрана він використовує голосові підказки та проєктор, який відображає відповідну інформацію безпосередньо на руку користувача. 

Засновники стверджують, що гаджет зможе миттєво розуміти та реагувати на потреби користувачів і підключати їх до потрібної служби штучного інтелекту. Humane має стратегічне партнерство з такими гігантами галузі, як OpenAI, Microsoft і Tidal, тому надасть користувачам доступ до деяких із найпотужніших у світі моделей і платформ ШІ.  

Пін працює на чотириядерному процесорі Snapdragon зі спеціальним механізмом штучного інтелекту Qualcomm, який працює на програмному забезпеченні Cosmos OS.

Пристрій коштуватиме $699 у базовому матовому чорному кольорі та на $100 дорожче в одному з полірованих кольорів. Додатково користувачам доведеться заплатити $25 за доступ до стільникових даних.

Nintendo Switch 2 – висока точність відтворення

У 2024 році консолі від Nintendo виповниться сім років – вона стала третьою найбільш продаваною консоллю за весь час із понад 125 мільйонами продажів. Але тепер вона програє сучаснішим конкурентам, тому настав момент для випуску новинки. 

За даними Video Games Chronicle з посиланням на декілька джерел у компанії Nintendo, консолі наступного покоління з’являться на полицях магазинів у другій половині 2024 року.

Пристрій як і раніше матиме LCD-панель свого попередника (яка дозволяє знизити його вартість), продовжуватиме зчитувати фізичні ігри через слот для картриджа та забезпечуватиме першокласну портативність, однак геймерам слід очікувати зростання обсягу пам’яті для ігор з вищою точністю.

Перший смартфон зі штучним інтелектом від Samsung

Samsung випускає новий телефон Galaxy S-серії щороку в січні або лютому. Однак цьогорічна новинка відрізнятиметься від сімейства пристроїв компанії. Про це свідчать заявки на реєстрації торгових марок для телефонів Galaxy нового покоління. Повідомляється, що йдеться про першу лінійку телефонів Samsung зі штучним інтелектом.

Незрозуміло, що саме це означає, але Юнхо Парк, директор із глобального планування продуктів Samsung, сказав на круглому столі після Galaxy Unpacked, що компанія "глибоко розробляє" генеративний штучний інтелект.

Якщо це правда, новий гаджет ми побачимо на наступному заході Galaxy Unpacked, який, за чутками, відбудеться 17 січня.

Гарнітура VR, доступна для більшості

Технологія віртуальної реальності стає дедалі популярнішою. Такі бренди, як Meta, PlayStation, Valve і HTC, з різним ступенем успіху вже пропонували ринку  гарнітури VR. 

Попри вражаючу технологію, висока вартість подібних гаджетів все ще стає обмеженням для широкого кола користувачів. У 2024 році це може змінитися. Материнська компанія Facebook Meta планує випустити дешевшу гарнітуру VR.

Пристрій під кодовою назвою Ventura матиме більш конкурентоспроможну ціну та непогану якість, а професіонали та фанати матимуть можливість вибрати дорожчі моделі з вищими характеристиками.

Віцепрезидент Meta з VR Марк Рабкі пояснив співробітникам: "Мета цієї гарнітури дуже проста: отримати максимум можливого за найпривабливішою ціною на споживчому ринку VR".

AirPods 4 із FindMy і шумозаглушенням

Репортер Bloomberg Марк Гурман стверджує, що AirPods четвертого покоління, оснащені підтримкою FindMy і системою шумозаглушення, також будуть представлені в 2024 році.

Крім того, Apple випустить оновлені моделі AirPods Max з портом USB-C у 2024 році.

Джерело: Ліга

 




Схожі новини: