Як на iPhone. Ця зручна функція з'явиться на всіх смартфонах Android

Переглядів: 233

1 березня 2024 21:00

Як на iPhone. Ця зручна функція зявиться на всіх смартфонах Android фото

Стартап Metalenz, який виходить із Гарвардської лабораторії, уклав стратегічні партнерства з Samsung та Qualcomm з метою розробки інноваційної технології розблокування смартфона через розпізнавання обличчя.

Що відомо про нову функцію

Face ID в iPhone - це зручна, безпечна та швидка технологія. Однак вона має високу вартість і вимагає значного простору у пристрої, перевищуючи навіть розмір однієї селфі-камери.

Polar ID поєднує всі переваги сканера від Apple, усуваючи його недоліки. Він компактніший за рахунок меншої кількості компонентів і коштує майже вдвічі дешевше. Проте Polar ID застосовує інноваційний підхід, що забезпечує високий рівень безпеки, як стверджують розробники.

У той час, як Face ID створює невидиму точкову матрицю на обличчі, яку реєструє камера, Polar ID використовує метод захоплення світла, що відбивається від обличчя. Це створює унікальний відбиток, аналогічний до відбитка пальця.

Компанія успішно продемонструвала свою технологію на виставці MWC 2024. Polar ID має розширені функції безпеки, що робить його стійким до обману з використанням фотографій або 3D-масок.

Metalenz вже встановила стратегічний союз із Qualcomm для спрощення інтеграції необхідного програмного та апаратного забезпечення у смартфони на базі Snapdragon. Крім того, було оголошено співпрацю з Samsung для впровадження Polar ID датчик зображення Isocell Vizion 931.

Очікується, що Polar ID з'явиться в Android-смартфонах не раніше 2025 року. Розробники також планують додати функції визначення здоров'я шкіри та вимірювання якості повітря.

Джерело: РБК-Україна




Схожі новини: