Зеленський – Папі: Вбивці не йдуть Європою, бо їх стримують українці під синьо-жовтим прапором

Переглядів: 188

11 березня 2024 12:40

Зеленський – Папі: Вбивці не йдуть Європою, бо їх стримують українці під синьо-жовтим прапором фото

Президент Володимир Зеленський подякував українським капеланам на противагу тим, хто "за дві з половиною тисячі кілометрів" займається "віртуальним посередництвом".

Під час вечірнього звернення вчора Президент Володимир Зеленський прокоментував заяву Папи Римського.

"Російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась. Кожен, хто захищає життя й людей, виконує найпочеснішу місію, яка тільки може бути в умовах такого антилюдського вторгнення…

Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – всі. І я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити".

Деталі: Зеленський не згадав у своєму зверненні Папу Римського Франциска, але, очевидно, його слова стосувалися саме заяви понтифіка, який порадив Україні "мати відвагу білого прапора" і вести переговори з РФ.

Нагадаємо, у Ватикані пояснили резонансну заяву Папи Римського щодо «білого прапора» України та необхідності мирних переговорів із Росією.




Схожі новини: