У Запоріжжі вдові нацгвардійця повернули гроші за встановлення призми на честь чоловіка

Переглядів: 319

2 березня 2024 13:10

У Запоріжжі вдові нацгвардійця повернули гроші за встановлення призми на честь чоловіка  фото

Негарна історія набула розголосу 24 лютого під час відкриття призм на честь загиблих героїв.

Дружина загиблого нацгвардійця Юрія Дєдушева Олександра розповіла журналістам, що два місяці добивалася встановлення призми на честь свого чоловіка на Алеї Героїв. Працівники міської ради відмовлялися встановлювати призму через те, що Юрій — мешканець Бердянського району, а проєкт спрямований на вшанування загиблих запоріжців.

Зазначу, що Юрій похований у Запоріжжі, а його дружина  із Запоріжжя, після заміжжя переїхала за чоловіком на Бердянщину.

Олександра  запропонувала встановити призму на честь чоловіка за власні кошти. Посадовці спочатку казали, що так не можна, а потім згодилися. І дали номер телефону, де виготовляють призми з фотографіями загиблих захисників та інформацією про їх життя. Ціна питання — 11000 гривень.

Напередодні відкриття, яке відбувалося у другу річницю початку повномасштабної війни, Олександрі зателефонували і запросили прийти подивитися, чого “вона добилася”.

Олександра Дєдушева прийшла до призми разом з двома маленькими синами. Хлопчики з квітами привернули увагу журналістів. Дружина Юрія Дєдушева і розповіла медійникам  цю скандальну історію з встановленням призми за власні кошти.

Пізніше вона розповіла її і секретарю Запорізької міської ради Анатолію Куртєву, який разом з підлеглими посадовцями проводив обхід нової ділянки Алеї Героїв. Анатолій Валентинович влаштував рознос працівникам відповідного департаменту і пообіцяв вдові героя, що кошти їй повернуть.

У інтерв”ю місцевим ЗМІ Анатолій Куртєв підкреслив, що, дійсно, проєкт по облаштуванню Алеї Героїв на проспекті Соборному спрямований на вшанування пам’яті полеглих запоріжців. Але зазначив, що виготовлення і встановлення призми за рахунок дружини загиблого - це недопустимо. І вже на телекамери пообіцяв, що вартість призми на честь загиблого чоловіка їй відшкодують.

І слова свого дотримав — кошти Олександрі Дєдушевій повернули, про що вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

«Мені відшкодували гроші за встановлення призми. Вчора повернули 11 тисяч гривень та вибачилися. Тим часом мені пишуть багато знайомих і незнайомих людей з питанням: а як же встановити призму? Відповідаю.

1. Відстоюйте свої права і не бійтеся про них гучно заявляти.

2. Обʼєднуйтеся - як кажуть, один в полі не воїн. Чим більше таких родин буде, тим більший шанс, що несправедливостей у вшануванні героїв не буде.

3. Шукайте різні шляхи, як достукатися до влади та медіа. На жаль, в моєму випадку довелося дуже гучно привертати увагу до проблеми. Ви теж маєте бути готові до цього за потреби, а не чекати, що хтось вам на блюдці все принесе.

Окремий привіт хочу передати оркостану. В колаборантських пабліках, звісно ж, не могли пройти повз, щоб не написати кілька гидотних слів про цю ситуацію.

Тим не менш, в результаті ми бачимо результат: я не побоялася публічно розповісти про це і мені вдалося досягнути справедливості. А чи можуть подібним похизуватися в раші чи в окупації?

Тож, перш ніж злорадіти, не завадило б підійти до дзеркала і подивитися на себе і своє становище.

Цікаво а про відновлення справедливості в орківських пабліках теж напишуть? Чи це вже не настільки цікаво?)))», - написала Олександра Дєдушева.




Схожі новини: