Куртки, тренчі та жакети: модний верхній одяг на весну 2024. Фото

Переглядів: 240

29 лютого 2024 21:25

Куртки, тренчі та жакети: модний верхній одяг на весну 2024. Фото  фото

Довгі, темні і холодні дні нарешті відступають. Розпочинається перша тепла пора року – весна. Хочеться якнайдалі сховати масивні куртки та пуховики.

ТаблоID дізнався, який верхній одяг буде актуальним цієї весни. Серед лідерів, на які варто звернути свою увагу, - легкі, практичні куртки та стильні жакети.

Куртки

Як би не хотілося швидко зануритися у лагідне й тепле сонечко, погода у перший весняний місяць може бути мінливою. Тому у нагоді від пронизливого вітру стають куртки. Вони можуть бути стьобані, шкіряні та джинсові.

Стьобані

Серед усього різноманіття курток видання Harper's BAZAAR виділяє стьобану. Тренд на цей одяг розпочався досить давно, але щосезону надихає своїм новаторством. Навесні 2024 варто звернути увагу на укорочені варіанти пастельних кольорів. Можна обирати з мінімальними доповненнями, наприклад, перламутровими ґудзиками. А от справжні поціновувачі моди мають придивитися ще й до строчених ліній, які є фішкою цього одягу.

28-річна блогерка Саша Бо демонструє розкішну стьобану куртку у білому кольорі

Фото: Instagram

Шкіряні

Компанію стьобаним курткам складають шкіряні. Так-так, вони теж є трендом верхнього одягу весни 2024. Не дарма ж видання Glamour називає їх "робочими конячками". Вони стануть чудовою альтернативою зимовим пуховикам.

Шкірянки – культовий базовий предмет гардеробу, який залишається поза часом та сезоном, і переосмислюється дизайнерами. Завдяки текстурі тканини така куртка захистить від перших весняних дощів.

36-річна телеведуча Леся Нікітюк обирає шкірянку оверсайз

Фото: Michael Fedorak, Instagram

27-річна супермодель Белла Хадід для прогулянки з актором Бредлі Купером обирає шкірянку з білою базою.

Джинсові

Як ще одні варіанти верхнього одягу на весну 2024 – джинсові куртки. Як і шкіряні, вони йдуть окремо з часом і навряд чи їх можна якось переграти, вважає видання Marie Claire. Це розумний вклад грошей за універсальну практичність та стиль цієї весни. Їх вдало можна поєднувати з базовими футболками.

42-річна супермодель Жізель Бюндхен поєднує джинсову куртку з довгими ногами

Фото: Getty Images

Бомбери

Куртки, які з’явилися у 1865 році, стануть трендом весни 2024 року. Мовиться про легендарні бомбери. Їх неодноразово помічали у чоловічих колекція відомих брендів. Утім, вже кілька сезонів вони актуальні і для жіночого гардеробу. Леді Діана досконало його поєднувала з одягом у 90-х роках. Зараз цим стилем все більше надихаються дизайнери та законодавці моди.

Дизайнерка Аміна Муадді з'явилася у стильному бомбері на Тижні моди в Парижі

Фото: Instagram

Не менш популярними будуть і однотонні бомбери. Блогерка Таня Пренткович поєднує сірий об’ємний бомбер із футболкою та міні-спідницею, що виглядає дуже стильно.

Фото: Instagram

Пальта

Весна - не час забувати про пальта з кашеміру і вовни. Вони добре зберігають тепло, м’які на дотик та стильно виглядають. Їх можна поєднувати з кедами або іншим тематичним взуттям на високій підошві. Для більш класичного варіанту краще обрати ботильйони.

Прямі

Хто хоче виглядати елегантно і стильно - в тренді класичні прямі моделі з англійським коміром та V-подібним вирізом. Для них обирайте довжину максі або середню.

28-річна супермодель Джіджі Хадід комбінує сіре пальто прямого крою із подовженим коричневим жакетом

Фото: Instagram

З англійським коміром

Пальта з модним англійським коміром є класикою і залишаться у гардеробі не один сезон. Для універсальності варто обирати однотонні вироби. Приглядайтеся на гладкі тканини або з легким ворсом.

Хто як не Кейт Міддлтон є амбасадоркою пальт за англійським коміром. Її total blue підкорив багатьох  наприкінці 2023 року.

Фото: Getty Images

Оверсайз

Пальта великого розміру - стильно, елегантно та зручно. Вони є фаворитами не одного сезону, і навесні 2024 теж будуть у тренді. Перевага таких пальт в тому, що вони теж поєднуються практично з усім одягом, що є у гардеробі.

61-річна Демі Мур нещодавно вигуляла пальто-оверсайз прямого крою. Акторка обрала total grey і єдиним акцентом на срібних туфлях

Фото: Instagram

Тренчі

Весна – це легкість. А отже хочеться шукати її і в одязі. Найкращим таким варіантом є тренчі. Це теж вічна класика і багатоцільовий предмет гардеробу, який доповнить міжсезонні дні.

65-річна акторка Шерон Стоун демонструє білий тренч з фактурною бордовою вишивкою

Фото: Instagram

Саме міцність та універсальність тренчів захистить від мінливої весняної погоди і подарує тепло та стиль. Vogue натякає, що у цьому питанні прекрасним допоміжним засобом можуть бути тематичні шарфи. Або високі коміри – такі демонструє Prada на модному показі.

Серед тренчів на весну 2024 виділяють бавовняні та габардинові.

Габардинові

Габардинові тренчі – нескінченна формула для поєднання весняних образів. Структура цієї тканини є щільною, м’якою і зносостійкою. А головна особливість в тому, що вода не вбирається в неї, а стікає.

У гардеробі солістки гурту KAZKA 31-річної Олександри Заріцької вже давно є модний тренч

Фото: Instagram

Спочатку габардин використовували у промисловості і не мали наміру шити з нього одяг. Утім, саме завдяки таким властивостям він привернув увагу британського війська, яке замовило форму для солдат. Згодом якість габардину оцінили і мандрівники, які теж повсяк час потерпали від дощів. Таким чином матеріал закріпився на модних позиціях і сьогодні ми маємо відповідні трендові речі.

52-річна королева Нідерландів Максима минулого року продемонструвала оригінальний тренч із позолоченими дірками.

Бавовняні

Бавовняний тренч – основа гардеробу. Обирайте його з шовковою підкладкою для додаткової пишності. Такий виріб прослужить довгі роки. 33-річна акторка Емма Уотсон для модного виходу як раз обрала стильний сірий тренч. Зверніть увагу, як зірка використала пасок, зав’язавши його на спині.

Обираючи бавовняні тренчі, варто звернути увагу на властивості тканини. З одного боку вона подарує м’якість та елегантність, вона міцніша за шовк, не електризується. З іншого – вбирає воду, повільно сохне і не стійка до дії вітру. Тому такий тренч варто обирати вже для більш теплих весняних днів, що і робить 36-річна співачка Настя Каменських.

Фото: Instagram

До речі, тренчі стануть класним доповненням і чоловічого гардеробу. Особливо подовжені та максі. 40-річний американський модельєр Александр Вонг натякає, що серед кольорів краще обирати глибокі чорні.

Жакет

Жакет – ще один тренд в одязі весни 2024 і він заслуговує на своє місце у шафі. Ця річ стане чудовою комбінацією для робочих образів.

Королева Іспанії Летісія віддає перевагу подовженим жакетам

Фото: Getty Images

Крім цього жакет можна поєднувати, наприклад, з джинсами, що є базою повсякденного стилю. Особливу увагу варто звернути на вироби із широкими плечима, як це робить 58-річна супермодель Сінді Кроуфорд. Такі жакети демонструють впевненість і підкреслюють жіночність.

Двобортний

Першим фаворитом весни 2024 серед піджаків є двобортний розміру оверсайз. Обирайте класичний крій та довжину до коліна. Серед принтів досить популярним є так званий "гусячі лапки" та картаті. Саме в такому була помічена 54-річна співачка Джей Ло на прогулянці з чоловіком.

А от щодо кольорів, то варто звернути увагу на ніжні пудрові.

Із застібкою

Інший варіант трендових жакетів – з доповненнями, які підкреслюють талію. Зокрема, мовиться про зав’язки, шнурки та пасок. Важливою родзинкою тут стануть підплічники, які повертаються у моду і роблять виріб більш чітким по формі.

42-річна принцеса Уельська Кейт Міддлтон ефектно підкреслює талію паском

Фото: Getty Images

Вкорочений

Не можна оминути увагою вкорочений варіант. Такі жакети вже завоювали свою популярність у минулих сезонах та забрали свою данину мінімалізму. Вкорочені жакети найкраще поєднуються зі штанами та футболками. Доповнити образ можна стриманими золотими прикрасами та сумочкою.

39-річна співачка Тіна Кароль показала червоний вкорочений жакет на новорічні свята

Фото: Instagram

Блейзери

Ще один musthave – блейзер. Подовжений варіант класичного крою, із сумішшю вовни врятує від перепадів температур. Можна обирати двобортні, прості силуети із ґудзиком. А щоб достатньо виділятися з натовпу – варто проекспериментувати з кольором і обрати модний бордовий.

До речі, обираючи актуальний верхній одяг на весну 2024 обов’язково звертайте увагу на колір, який є актуальним у прийдешньому сезоні. Також можна підбирати речі за своїм кольоротипом. Або поглянути на стилі, наприклад, old money зараз є дуже популярним.

 




Схожі новини: