Вчені виявили, що жінкам потрібно менше фізичної активності для здорового життя

Переглядів: 202

27 лютого 2024 19:00

Вчені виявили, що жінкам потрібно менше фізичної активності для здорового життя фото

Чоловікам і жінкам потрібні різні дози регулярного зміцнення м’язів і кардіотренувань

Жінкам для фізичної форми та здоров'я треба докладати менше зусиль, ніж чоловікам. Нове довгострокове дослідження за участю понад 400 000 дорослих у Сполучених Штатах виявило, що після тієї ж дози фізичної активності жінки отримують більшу довгострокову користь для здоров’я, ніж чоловіки.

Дослідження під керівництвом експертів Інституту серця Шмідта в Каліфорнії відстежувало дані про стан здоров’я учасників з 1997 по 2019 роки, порівнюючи рівень фізичної активності зі смертями від певних захворювань.

Дослідники виявили, що жінки, які щотижня виконували принаймні певну фізичну активність, знизили ризик смерті від будь-якої причини до 24%. Для чоловіків регулярна фізична активність була пов’язана зі зниженням смертності від будь-яких причин лише на 15%.

Отримані дані свідчать про те, що чоловікам і жінкам потрібні різні дози регулярного зміцнення м’язів і кардіотренувань, щоб отримати максимальну віддачу від фізичних вправ для збільшення тривалості їхнього життя.

У поточному дослідженні чоловіки досягли максимальної користі після п’ятигодинного кардіотренування на тиждень. Для жінок така ж користь була досягнута при трохи більше ніж двох годинах помірних або інтенсивних кардіотренувань на тиждень.

Джерело: Ліга

 




Схожі новини: