Заспівали на честь колег: у Запорізькій обласній філармонії провели патріотичний концерт і зібрали донати

Переглядів: 433

24 лютого 2024 23:34

Заспівали на честь колег:  у Запорізькій обласній філармонії провели патріотичний концерт і зібрали донати  фото

24 лютого, в день другої річниці початку повномасштабного вторгнення армії рф, у Запорізькій обласній філармонії  відбувся патріотичний концерт на підтримку працівників філармонії, які захищають країну від ворога

У рамках реалізації соціально-мистецького проєкту «2 роки незламності». митці філармонії провели концерт на честь героїчного опору нашого народу та своїх працівників – соліста Богдана Хижняка і режисера Андрія Романова. Вхідними квитками на концерт стали донати для незламних захисників.

Серед присутніх в залі були члени ветеранських організацій військових, сімей захисників, волонтери, журналісти і переселенці з окупованих та прифронтових територій області.

В одному патріотичному пориві публіка разом з артистами виконала Державний Гімн, яким академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» відкрив концертну програму. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі з російськими загарбниками, відстоюючи волю, цілісність та незалежність України.

Любов до рідної землі, прагнення до свободи та свята бойова лють до ворога прозвучали в творах, які вже стали національним надбанням та в сучасних українських піснях.

Свою майстерність, натхнення, мистецький запал та енергію слухачам дарували академічний ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора, солісти філармонії Юлія Якса, Анастасія Литвин, Дарина Шупранова, Ольга Пацернюк та Сергій Пивоваров, ведучі Юлія Дар’їна та Юлій Гаврилов.

До присутніх звернулася перша заступниця Бердянської районної військової адміністрації, депутатка обласної ради Ірина Півень. Висока гостя висловила слова захоплення стійкістю, відвагою та незламністю наших захисників і всього українського народу та щиро подякувала митцям єдиної прифронтової філармонії за героїзм, натхнення та бадьорість духу.

Мантрою спротиву, незламності та нескореності прозвучали в фіналі «Встань, козацька славо» та «Ой у лузі червона калина», які всі учасники концерту та присутні у залі співали стоячи.

Слухачі оваціями та схвальними вигуками дякували артистам за патріотичну, світлу та життєстверджуючу концертну програму, яка наповнила серця єднанням, жагою до боротьби та вірою у довгоочікувану Перемогу.

"Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою певен, що мистецтво має виступати в авангарді патріотичних настроїв суспільства, щоб мотивувати та підтримувати бойовий дух наших героїчних воїнів і тих, хто працює на Перемогу в тилу.

Дружна філармонійна родина щиросердно дякує за підтримку соціально-мистецького проєкту «2 роки незламності» та наших колег Богдана Хижняка і Андрія Романова, низько вклоняється відважним захисникам за можливість працювати та наближати Перемогу разом.

Дякуємо всім, хто підтримав донатами наших захисників, всього зібрано понад 18 тисяч гривень, які стануть в нагоді у боротьбі за мир та незалежність. Переможемо разом!", - зазначають у філармонії.

Враження

Валентина Манжура, відповідальна секретарка Запорізької обласної організації НСЖУ, співкоординаторка Центру журналістської солідарності Запоріжжя:

 - Які ж ви молодці, дорогі наші артисти прифронтової філармонії і весь колектив, очолюваний Іриною Едуардівною Конаревою. Як завжди, на висоті, як завжди, на вістрі подій, думок, емоцій! Потужний соціально-мистецький захід "Два роки незламності" - ще одне красномовне тому підтвердження!

Такий могутній заряд оптимістичної емоційної енергетики, така краса і сила - і концерт, і весь захід в цілому. Журналісти з задоволенням долучилися до нього. Нових творчих успіхів. наша прифронтова філармоніє! Нових проектів на допомогу ЗСУ та її воїнам! А ми завжди підтримаємо! Разом - до перемоги!




Схожі новини: