І без грошей, і без квитка: шахраї обдурюють запоріжців, які хочуть поїхати за кордон

Переглядів: 250

19 лютого 2024 20:30

І без грошей, і без квитка: шахраї обдурюють запоріжців, які хочуть поїхати за кордон фото

Протягом останнього тижня за допомогою до правоохоронців звернулись 66 громадян, які стали жертвами різних афер.

Серед найпоширеніших схем – допомога від держави та міжнародних організацій, онлайн шопінг, «товариш просить у борг» тощо.

Крім того, останнім часом в Інтернеті з’являються фейкові оголошення про пасажирські перевезення. Лише за одну добу  за такою схемою на гачок шахраїв потрапили четверо запоріжан.

Так, до відділу № 4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції надійшла заява від 52-річної жінки про те, що вона стала жертвою інтернет-злодіїв.

Правоохоронці встановили, що у соціальній мережі громадянка опублікувала оголошення про пошук перевізника за маршрутом «Запоріжжя-Хорватія». Через декілька хвилин їй надійшло повідомлення з пропозицією міжнародного перевезення.

Під час спілкування незнайомець повідомив, що вартість послуги коштуватиме 3350 гривень та як підтвердження законності своєї діяльності надіслав фото паспорту і транспортного засобу, на якому буде здійснюватися поїздка.

Згодом запоріжанка перерахувала зазначену суму на вказаний чоловіком банківський рахунок. Після цього псевдоперевізник перестав виходити на зв’язок.

Поліція Запоріжжя нагадує як уберегтися від аферистів:

  •  купуйте квитки лише на офіційних онлайн-ресурсах;
  •  не оплачуйте послуги авансом, спробуйте домовитися про фактичний розрахунок;
  •  не перераховуйте кошти, якщо не маєте впевненості, куди вони підуть.

Джерело: відділ комунікації поліції Запорізької області




Схожі новини: