Вбили в полоні: рашисти повернули тіло воїна з Бердянська

Переглядів: 349

18 лютого 2024 14:45

Вбили в полоні: рашисти повернули тіло воїна з Бердянська фото

Павло Божко був одним з багатьох бердянців, які служили у 501 окремому батальйоні морської піхоти.

Як повідомляє телеграм-канал БердянсЬк Сьогодні/Бердянск Сейчас, вони потрапили у полон при обороні Маріуполя. Рідні Павла до останнього сподівались, що він повернеться живим. Але рашисти закатували воїна. Його тіло повернули у результаті обмінів тілами на початку цього року.

«Его взяли в плен в Азовстали, в апреле 2022… и 01.01.2023 умер в госпитале сизо… избивали каждый день, отбили почки, ноги… почтите памятью нашего защитника», - говориться в повідомленні.

Вічна слава нашим Героям!

Нагадаємо, 16 лютого відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами якого в Україну повернені 58 загиблих оборонців.

Полеглих оборонців України було повернено завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони України.

«Окрема вдячність за сприяння Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

Збройні Сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих. Тіла наших Захисників після ідентифікації будуть передані рідним для гідного поховання», - інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

17 лютого у Запоріжжі відбувся автопробіг, який родичі військовополонених влаштували, аби нагадати суспільству про близьких, які тривалий час перебувають у ворожому полоні. Лейтмотив акції: “Не мовчіть! Полон вбиває”. Родичі військовополонених закликають: "Поверніть хлопців! Вони ж нас захищали!"




Схожі новини: