Для захисників і захисниць: у Запоріжжі створили надзвичайно корисний путівник

Переглядів: 232

23 квітня 2024 14:50

Для захисників і захисниць: у Запоріжжі створили надзвичайно корисний путівник фото

У Незламному хабі Запоріжжя презентували "Соціальний путівник Захисників і Захисниць України"

Про це повідомляє секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

«Коли наші мужні хлопці та дівчата, які щодня ризикують своїм життям, повертаються з фронту, вони не мають залишатися наодинці зі своїми проблемами. Завдання міської влади - полегшити нашим воїнам перехід від військового до цивільного життя і зробити так, щоб військові не витрачали час на пошук інформації, а присвятили його відновленню та спілкуванню з родинами.

Для цього ми створили соціальний путівник захисників і захисниць, що містить:

  • Алгоритм дій для отримання необхідних послуг
  • Перелік потрібних документів
  • Контакти установ, що надають допомогу ветеранам
  • Посилання на нормативну базу, що регулює права і обов'язки ветеранів

 

Путівник буде тиражуватися і розповсюджуватися за сприяння БФ «Рубікон волі». Частину примірників вже передано організаціям, що опікуються військовими», - інформує Куртєв.

Благодійна організація «БФ «Рубікон волі» виділила кошти для друку 1000 примірників цієї надзвичайно корисної довідки.

Путівник також можна отримати у відділі соціальної підтримки захисників і захисниць (бул. Вінтера, 14, 2-й поверх, +38 093 530 43 73) або завантажити за посиланням.

Як уточнив заступник начальника відділу соціальних послуг департамента соціального захисту населення Запорізької міської ради Костянтин Денисов, фахівці департаменту розробили його «на основі запитів (отриманих і задоволених) захисників і захисниць України, за принципом "рівний-рівному".

«Цей путівник - це не просто набір сторінок, а справжня скарбниця інформації про доступні соціальні послуги, перелік необхідних документів та контактну інформацію установ, що готові надати допомогу відповідно до чинного законодавства, - коментують подію у Запорізькому районному ТЦК і СП.

Як зазначається на фейсбук-сторінці територіального центру комплектування і соціальної підтримки, додаткову інформацію можна отримати за номером +38 093-530-43-73.




Схожі новини: