Стейки з цвітної капусти з грибами й сиром у духовці: рецепт корисного гарніру

Переглядів: 270

16 лютого 2024 12:22

Стейки з цвітної капусти з грибами й сиром у духовці: рецепт корисного гарніру фото

Якщо ви не знаєте, як оригінально подати цвітну капусту з грибами й сиром, цей рецепт для вас.

Соковитий стейк з апетитною скоринкою можна приготувати не лише з риби та м'яса, але і з цвітної капусти. Страва дуже корисна, смачна та легка.

Інгредієнти

капуста цвітна 1 качан

печериці 150 г

сир твердий 150 г

часник 1 зубок

перець чорний мелений

паприка солодка мелена 1 ч. л.

олія оливкова 1 ст. л.

олія рослинна 1 ст. л.

сіль

Цвітну капусту промийте та обсушіть. Обріжте листя й основу качана. Наріжте вздовж слайсами завтовшки 2,5–3 см.

Гриби вимийте і наріжте пластинами. Часник очистьте і роздавіть ножем. Обсмажте гриби з часником на сковороді з олією до золотистого кольору. Часник видаліть.

В невеликій мисці змішайте оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль. Перемішайте.

На деко, застелене пергаментом, викладіть капустяні стейки. Змастіть кожен шматочок сумішшю з оливкової олії та спецій. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Дістаньте капустяні стейки з духовки, викладіть на них гриби і посипте сиром, натертим на великій тертці. Знову покладіть до духовки та запікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору.

Поради:

Свіжий часник можна замінити сушеним.

Джерело: ТСН




Схожі новини: