Повалій отримала підозру від СБУ за трьома статтями

Переглядів: 282

15 лютого 2024 17:40

Повалій отримала підозру від СБУ за трьома статтями фото

Співачка-зрадниця вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї України.

Служба безпеки повідомила про заочну підозру колишній депутатці від Партії Регіонів, співаці-запроданці Таїсії Повалій, яка виправдовує війну Росії проти України.

Напередодні повномасштабного вторгнення Повалій виїхала до РФ, де отримала громадянство та публічно підтримала Кремль. Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

У вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Леоніда Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді зі сцени вона висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України.

"Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Повілій повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Зазначимо, що в Україні пропонували забрати у Повалій звання "народної артистки" ще в 2018 році. Не зважаючи на те, що Росія захопила Крим та вторглася на Донбас, після 2014 року вона продовжувала їздити в Росію і дякувала росіянам за прийом. Більше того одразу після анексії Криму Повалій їздила туди з концертом до "Дня Росії".

Джерело: LB




Схожі новини: