Книги в подарунок: у головній книгозбірні Запорізької області відкрилась нова виставка

Переглядів: 247

15 лютого 2024 09:00

Книги в подарунок: у головній книгозбірні Запорізької області відкрилась нова виставка фото

14 лютого, у Міжнародний день дарування книг, у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття виставки «Подаровано бібліотеці».

Вона присвячена усім, хто навіть під час воєнних дій продовжує поповнювати книжковий фонд головної книгозбірні Запорізького краю.

«На експозиції представлені понад 100 найцікавіших видань українською, польською, німецькою, англійською мовами із 2082 отриманих від дарувальників у 2023 році. Нашими благодійниками виступили громадські організації, видавництва, творчі спілки, автори книг та просто небайдужі люди.

Дякуємо усім, хто долучився до відкриття виставки «Подаровано бібліотеці», а також усім, хто ділиться з бібліотекою цікавими виданнями і зміцнює фонд книгозбірні!», - зазначається на фейсбук-сторінці цього провідного закладу культури Запорізької області.

Урочисте відкриття виставки відвідали: Ольга Стадніченко — літературознавиця, завідувачка кафедри українознавства ЗНУ, голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України; Ірина Півень — перша заступниця голови Бердянської РДА , депутатка Запорізької обласної ради; Катерина Коломієць — голова Запорізького молодіжного центру німецької культури «Земмельзуріум».

«Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека з нагоди Міжнародного дня дарування книжок відкрила виставку "Подаровано бібліотеці".

Традиційно я долучились до гарної ініціативи та подарувала 20 книг для відновлення бібліотечного фонду після деокупації. Це книги про видатних людей нашої країни, про російсько- українську війну, про славетну Хортицю, наш запорізький край.

Берестівська громада, долучившись до акції передала книгу Тимура Мурахівського "Таємниці зимового лісу, який щойно прокинувся". Цієї книги ще немає в продажу, автор тільки готує презентацію в столиці, а в нашій обласній бібліотеці така книга вже є.

До речі, у 2023 році було подаровано 2082 книги, серед яких книги бердянців Максима Бровченка "Планета А", збірник "Мистецтво в окупації". Ці видання є на виставці. Доєднуйтесь, земляки ! Даруйте книги для нескорених!, - поділилася на своїй фейсбук-сторінці Ірина Півень.

В тему

До Міжнародного дня дарування книг та Дня любителів бібліотек відділ книгосховища Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека підготував добірку публікацій з місцевих видань, які присвячені приємним подарункам бібліотеці та їхнім дарувальникам. Кожна газетна публікація зберігає теплі спогади про приємні зустрічі, цікаві моменти з історії поповнення фондів книгозбірні, яскраві незабутні емоції у житті бібліотеки.

 




Схожі новини: