Лютих морозів не чекаємо: у Запорізькій області суттєво похолодає

Переглядів: 269

14 лютого 2024 20:00

Лютих морозів не чекаємо: у Запорізькій області суттєво похолодає фото

З початку лютого у Запоріжжі температура встановила вже три температурні рекорди - стовпчики термометрів піднімалися значно вище нуля градусів.

Таке враження, що в місто  прийшла весна, яка аж ніяк не збирається поступатися календарній зимі. Вже і першоцвіти почали радувати запоріжців - розцвіли підсніжники, пшінка.

І все ж зима ще не попрощалася з нами... Як зміниться погода у найближчі дні «Місцевим вістям» розповіла завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок:

«Після аномально теплої з численними температурними рекордами першої половини лютого зима все ж вирішила нагадати про себе. Внаслідок перебудови синоптичних процесів атлантичні циклони поступляться місцем арктичному антициклону зі сходу.

Починаючи з 15 лютого на територію України почне заходити холодне арктичне повітря, але ніяких лютих морозів не очікується.

До кінця тижня температурний фон у Запоріжжі знизиться на 7-10°, вночі температура повітря складатиме 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла. Без істотних опадів. 16 лютого дискомфорту додасть поривчатий вітер.

Починаючи з 19 лютого трохи потеплішає. Адже до весни залишилось усього 15 днів».

Прогноз погоди на 14 лютого 2024 року

по Запорізькій області

Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликі дощі. Вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 2-7° тепла, вдень 10-15° тепла.

по місту Запоріжжя

Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий дощ. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 5-7° тепла, вдень 13-15° тепла.

Прогноз погоди на найближчі дні по Запорізькій області

15 лютого

Хмарно з проясненнями. Вночі невеликі дощі. Вдень без істотних опадів. Вітер східний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 2-7° тепла, вдень 4-9° тепла.

16 лютого

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер східний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

17 лютого

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер східний 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 3-8° морозу, вдень 1-6° морозу.

18 лютого

Хмарно з проясненнями. Невеликий мокрий сніг та дощ, місцями слабка ожеледь, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0-5° тепла.

За даними Запорізького ОЦГ




Схожі новини: