Уряд Нідерландів хоче повністю відмовитись від Facebook

Переглядів: 228

7 лютого 2024 10:55

Уряд Нідерландів хоче повністю відмовитись від Facebook фото

В уряді Нідерландів зараз обговорюють можливість повної відмови від соцмережі Facebook, яка належить корпорації Meta Platforms.

В Амстердамі занепокоєні щодо безпеки персональних даних на цій платформі, пише нідерландське видання De Telegraaf, посилаючись на близькі до уряду джерела. Зазначається, що нідерландський уряд вів переговори з Meta про захист персональних даних, проте вони "не принесли бажаних покращень".

Через це наразі триває підготовка до заборони Facebook для чиновників. Міністерства мають визначити, які наслідки для них матиме відмова від цієї соцмережі.

Державна секретарка уряду Нідерландів із питань цифровізації Александра ван Хуффелен нагадала, що ще 2017 року нідерландський регулятор виявив порушення у тому, як Facebook обробляє персональні дані.

"Уряд Нідерландів провів розслідування ризиків для приватності, пов'язаних із використанням сторінок Facebook", – сказала вона. За словами чиновниці, це розслідування виявило серйозні недоліки, які обговорили з Facebook.

У січні 2024 року уряд Нідерландів звернувся до Управління захисту даних з проханням надати рекомендацію, чи безпечне використання Facebook. За даними De Telegraaf, профільне управління надасть ці рекомендації найближчим часом.

Александра ван Хуффелен додала, що урядова заборона може в майбутньому стосуватися й інших соціальних мереж. Наприклад, сама вона вирішила більше не користуватися X (раніше відома як Twitter).




Схожі новини: