Фантастичний результат! Українці обрали переможців Національного відбору для участі у "Євробаченні-2024"

Переглядів: 344

4 лютого 2024 22:55

Фантастичний результат! Українці обрали переможців Національного відбору для участі у Євробаченні-2024 фото

Сьогодні оприлюднили результати голосування за учасників Національного відбору на Євробачення 2024 і стало відомо, хто буде представляти Україну на цьому пісенному конкурсі у шведському місті Мальме.

Усього у Національному відборі було 11 учасників. За результатами голосування членів журі та глядачів переміг дует alyona alyona & Jerry Heil - у підсумку співачки, які виконали пісню пісню «Teresa & Maria», отримали 21 бал.

Цікаво, що члени жюрі - Андрій Данилко, Сергій Танчинець і Джамала поставили дует на друге місце, віддавши перевагу групі ziferblat. Трійку лідерів замкнув MELOVIN. А  от глядачі проголосували за перемогу alyona alyona & Jerry Heil. На друге місце вони поставили YAKTAK, на третє - MELOVIN.

Національний відбір відбувся вчора, 3 лютого. Але через збій у Дії, де проходило глядацьке голосування, його продовжили Голосування завершитлося 4 лютого, о 19:05. У цей час розпочалася пряма трансляція оголошення результатів фіналу.

«Сьогодні була рекордна кількість користувачів у Дії за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів, - прокоментував збій віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. - Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку.

Ми разом пишемо історію найшвидшого та наймасштабнішого розвитку цифрової держави у світі. Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати. Дякую.

Цьогоріч Дія дала можливість повболівати за фаворитів на добу довше і створити десятки мемів. Наступного року цього не буде".

У Дії за переможця фіналу Нацвідбору на Євробачення-2024 проголосували 1 167 176 українців.

Про alyona alyona & Jerry Heil

Українська співачка Jerry Heil (справжнє ім'я Яна Шемаєва), як повідомили на офіційній сторінці "Євробачення Україна" у фейсбуціуже двічі брала участь у нацвідборі  -  у 2020-му та 2022-му, тобто нинішній нацвідбір для неї вже третій. А от для реперки alyona alyona (Олена Савраненко) це був дебют.

У 2022 році артистки випустили спільний альбом Dai Boh, в якому звучали пісні у співпраці з європейськими артистами. Лише за рік вони зарелізили вісім спільних треків, відіграли спільний тур в США та підкорили хіт-паради на стримінгових платформах: сумарна кількість прослуховувань спільних композицій двох артисток сягає понад 50 млн.

Пісню Teresa & Maria вони розуміють як таку, що розповідає про українське жіноцтво, що на своїх плечах тримає титанічну вагу.

"В обличчі об'єднаних жінок ми говоримо про важливість єднання між будь-ким задля важливих дій та перемог. І попри те, що ми як українки писали цю пісню про Україну, кожна людина у світі може впізнати в тексті себе. Ми говоримо про будь-які об'єднання, адже саме це породжує синергію і приносить набагато більше результатів", – говорять артистки.

Дізнавшись про свою перемогу, дівчата не могли стримати емоцій. Вони подякували глядачам за таку шалену підтримку!  За пісню «Teresa & Maria» віддали свої голоси 723 297 українців, що  в 7 разів перевершує результат пісні, яку глядачі поставили на друге місце.

Результати голосування  журі

Результати голосування глядачів та журі

Факти

  • Пісенний конкурс відбудеться у 68 раз.
  • Півфінали відбудуться 7 та 9 травня. Представниці України виступлять у першій частині першого півфіналу, 7 травня.
  • Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня.
  • Планується участь у конкурсі представників 37 країн.

 

 

 

 

 

 

 

 




Схожі новини: