"Дякую за довіру": новий очільник Запорізької ОДА розповів про свою незмінну мету

Переглядів: 319

4 лютого 2024 20:10

Дякую за довіру: новий очільник Запорізької ОДА  розповів про  свою незмінну мету фото

Новий голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров прокоментував своє призначення  і розповів  про задачі, які поставив перед собою.

"Моя мета незмінна - обʼєднати зусилля навколо наближення перемоги України. Задачі чіткі:

  • посилення обороноздатності Запорізької області та повноцінна підтримка військових,
  • всебічна допомога мешканцям і переселенцям на підконтрольній Україні території та адвокація прав людей, які залишаються в окупації,
  • підготовка до відновлення життєдіяльності громад після деокупації.

Протягом двох років повномасштабної війни разом з командою Мелітополя робив це на посаді міського голови. Тепер беру відповідальність за консолідацію спільних дій громад Запоріжчини на обласному рівні. Дякую за довіру", - написав Іван Федоров на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України своїм указом призначив Івана Федорова головою Запорізької ОДА. Попереднім указом був звільнений з цієї посади Юрій Малашко.

Призначення Федорова і, відповідно, звільнення Малашка не стало якимось сюрпризом - нещодавно Кабмін погодив проєкти відповідних указів Президента і  інформація про кадрові рішення уряду була оприлюднена в інформаційному просторі.

Сьогодні під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський провів нараду з військовим командуванням і керівниками правоохоронних органів регіону щодо безпекової ситуації на Запоріжжі, на початку якої  представив новопризначеного голову Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Президент відзначив важливість того, щоб керівництво області працювало безпосередньо на місці й добре розуміло специфіку регіону.

«Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться», – сказав він, звертаючись до нового голови Запорізької ОДА.

Володимир Зеленський наголосив, що зараз необхідно довести до потрібного результату процес будівництва фортифікаційних споруд.

За його словами, одним із найважливіших завдань є повернення кількості робочих місць до довоєнних показників, і центральна влада готова допомагати зі свого боку відповідними державними замовленнями.

Також потрібно зосередитися на розв’язанні нагальних для жителів регіону питань, як-от, наприклад, організація навчального процесу, відновлення зруйнованого чи пошкодженого житла.

Іван Федоров подякував за довіру й зазначив, що для нього честь і відповідальність у такий складний для нашої держави час очолити рідну Запорізьку область.

«Моя основна мета – щоб усі люди, які дуже бажають повернутися додому, якомога швидше могли це зробити. Але й у прифронтовому Запоріжжі життя має тривати. Люди мають вірити в Запоріжжя і нашу державу Україну», – зазначив він.

Іван Федоров став вже п'ятим очільником Запорізької обласної державної адміністрації. указ про призначення якого підписував Володимир Зеленський.

До нього з 2019 року головами ЗОДА  були Віталій Туринок, Віталій Боговін, Олександр Старух і Юрій Малашко, який був призначений на посаду у лютому минулого року. До речі, своїм найбільшим досягненням на посаді Юрій Малашко вважає допомогу захисникам України - на допомогу військовим з обласного бюджету було спрямовано майже 1,5 млрд. грн.

Стіни облдержадміністрації для Мелітопольського міського голови чужими не будуть -  з листопада 2019-го до листопада 2020 Іван Федоров працював першим заступником голови ОДА у командах двох Віталіїв - Туринка і Боговіна. Потім він пішов на вибори міського голови Мелітополя від "Команди Сергія Мінька" і виграв їх.

На початку повномасштабної війни  Іван Федоров не став співпрацювати з окупантами й потрапив у російський полон. Загарбники викрали його з міського штабу.

Іван Федоров був у неволі шість днів. Обмін міського голови Мелітополя на російських полонених відбувся з другої спроби. Після звільнення з полону Іван Федоров зустрічався у Києві з Президентом України Володимиром Зеленським, який вручив йому орден «За мужність».

"Запоріжжя - любов на все життя"

Екс-голова ЗОДА Юрій Малашко  написав у  телеграм-каналі Запорізької ОДА пост подяки запоріжцям :

"Шановне панство! Друзі-запорожці! Козаки та козачки! Наші незламні люди!

Запоріжжя і Запорізька область стали мені рідними, а всі жителі - наче добрими приятелями. Запоріжжя - любов на все життя. Регіон, на життєзабезпечення якого у воєнний час вкладав сили, енергію, дні й безсонні ночі.

Ми з командою зробили все, аби жити в обласному центрі, містах та містечках стало хоч трохи безпечніше - будували оборону, зводили фортифікації, зміцнювали військо. І постійно протидіяли ворожим атакам, шпигунам та зрадникам.

Разом з соціально відповідальним бізнесом, небайдужими волонтерами та громадянами, разом з професіоналами у різних галузях ми щодня творили історію - історію нездоланного для ворога Запоріжжя.

Разом з правоохоронцями чистили владні кабінети від корупціонерів та різної пошесті, від саботажників та поплічників окупантів, відміняли сумнівні тендери та руйнували злочинні схеми.

Разом з вами, запорожці, відзначали світлі дати та відбудовували зруйноване атаками рашистів.

Новій команді, що керуватиме областю, ми передаємо всі наші здобутки, та віримо, що нові очільники регіону не схиблять та продовжать плідну роботу на благо кожного запорожця. Що ніякі політичні амбіції не стануть на заваді святій справі - відвоювати всі наші території, звільнитися від внутрішнього ворога - корупції.

Мені ж - приймати нові виклики на шляху до Перемоги України у цій підлій та неспровокованій нами війні.

Хочу подякувати всім вам, дорогі друзі, за справедливу критику, за допомогу фронту, за віру в наші сили. За досвід, який я отримав. А ще - за теплі слова підтримки. Дякую!

Як людина військова, як офіцер, продовжу служити Батьківщині з тим самим ентузіазмом і вірою в Перемогу.

Всі політичні інтриги та намагання реваншистів залишу на їхній совісті. Зараз не час скубатися за крісла чи посади, бо ворог усього у 30-ти кілометрах від обласного центру.

Гуртуймося, незламні люди!  Так - переможемо! Слава Україні!"

Ще в одному пості Юрій Малашко подякував Президенту України, команді Офісу Президента та уряду за довіру та надану можливість працювати на Запоріжжі.




Схожі новини: