Макрон - про загибель французьких волонтерів на Херсонщині: Боягузливий та обурливий акт

Переглядів: 330

2 лютого 2024 17:30

Макрон - про загибель французьких волонтерів на Херсонщині: Боягузливий та обурливий акт фото

Президент Франції Емманюель Макрон висловив співчуття з приводу смерті в Україні двох французьких волонтерів. Вони загинули у четвер внаслідок удару російського безпілотника в Бериславі, поблизу Херсона.

Як повідомляє Укрінформ, про це глава держави написав на своїй сторінці в мережі Х.

«Двоє французьких гуманітарних працівників загинули в Україні внаслідок російського удару. Боягузливий і обурливий акт. Мої думки з їхніми близькими та пораненими товаришами, і моя солідарність з усіма волонтерами, які присвятили себе допомозі людям», - написав Макрон.

Уранці в п’ятницю офіційний Париж підтвердив, що загиблі були "працівниками гуманітарних організацій", як і ще троє осіб, які були поранені. За інформацією французьких ЗМІ, на Херсонщину вони прибули з місією від міжнародної гуманітарної організації, що базується у Швейцарії та допомагає цивільному населенню у прифронтових районах.

Своє співчуття жертвам та їхнім родинам висловив також міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, засудивши «Російське варварство спрямоване проти цивільних осіб в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на Херсонщині під час ворожого удару по Бериславу загинули та постраждали іноземні волонтери. Російські військові вбили двох громадян Франції, ще троє осіб поранені.




Схожі новини: