Дав крен і затонув: спецпризначенці ГУР знищили у Криму російський корабель

Переглядів: 276

1 лютого 2024 17:45

Дав крен і затонув: спецпризначенці ГУР знищили у Криму російський корабель фото

У ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України за допомогою надводного дрону знищили ракетний корабель «івановєц» чорноморського флоту рф.

Як повідомляється у телеграм-каналі ГУР, операція стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи United24.

«Судно ворога патрулювало Чорне море поблизу озера Донузлав біля окупованого Криму.

Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом ― «івановєц» дав крен на корму і затонув.

Вартість втраченого державою-агресором корабля становить орієнтовно $60-70 мільйонів доларів.

Пошуково-рятувальна операція російських окупантів на Донузлаві, згідно з попередньою інформацією, успіху не мала”, - говориться у повідомленні.

Як уточнює пресслужба ВМС ЗС України, у західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

«Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 (клас “Молния”)у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС ЗС України було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

Ця операція — чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я», - інформують ВМС ЗСУ.

Учора був також чорний день для російських військових — внаслідок ракетних ударів по території окупованого Криму на аеродромі Бельбек зазнали значних пошкоджень кілька літаків. Частину ракет ворог збив, але було зафіксовано 5 прильотів, внаслідок яких загинули понад 20 військовослужбовців.




Схожі новини: