Засуджено ексміліціонера, який перейшов на бік окупантів та очолив фейковий орган влади у Бердянську

Переглядів: 259

24 січня 2024 11:22

Засуджено ексміліціонера, який перейшов на бік окупантів та очолив фейковий орган влади у Бердянську фото

У Запоріжжі за матеріалами Служби безпеки засуджено чергового «перевертня» в погонах, який зрадив Україну та перейшов на бік ворога. 

За результатами слідчо-оперативних заходів співробітники спецслужби встановили особу мешканця Донеччини, який з початком широкомасштабного вторгнення пішов на співпрацю з окупантами.

Ним виявився колишній заступник начальника главку міліції в Запорізькій області. У 2013 році його було звільнено через корупційний скандал.З початком широкомасштабного вторгнення рф, зрадник переїхав до Бердянська, щоб «посилити правоохоронний блок» окупаційного режиму.З початку окупації Бердянського району «нова влада» створила на території району фейковий орган – «межрайонную инспекцию федеральной налоговой службы россии по Запорожской области». Саме в цей орган на керівну посаду і призначили колаборанта. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Перебуваючи на посаді з липня 2022 року, ексміліціонер набрав особовий склад, з таких саме зрадників та колаборантів. Їх було наділено повноваженнями діяти від імені фейкового правоохоронного органу та виконувати завдання зі збору податків з місцевих підприємств та комерційних структур. Зібрані гроші в подальшому йшли на фінансування окупаційних військ. За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Заходи із документування злочинної діяльності здійснювало Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: