Кабмін підтримав призначення мелітопольця Івана Федорова очільником Запорізької ОДА

Переглядів: 343

23 січня 2024 16:40

Кабмін підтримав призначення мелітопольця Івана Федорова очільником Запорізької ОДА фото

Сьогодні, 23 січня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України проголосував за кадрові рішення.

Як повідомляється на офіційному телеграм-каналі уряду,  Кабмін підтримав такі проєкти указів Президента:

Про звільнення

  • Малашка Юрія Анатолійовича з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації

Про призначення

  •  Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації.

Варто зазначити, що чутки про призначення Мелітопольського міського голови Івана Федорова ходили ще  коли прогнозувалося звільнення з посади Олександра Старуха. Але тоді на посаду очільника Запорізької обласної державної адміністрації Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Малашка. До речі, у Юрія Анатолійовича дві посади - він начальник обласної військової адміністрації і голова обласної держадміністрації.

Багато місцевих пабліків та ЗМІ написали, що Кабмін вже призначив Івана Федорова на посаду. Насправді ж призначає та звільняє голів обласних державних адміністрацій Президент України. Тобто чекаємо появи відповідного кадрового документу.

Стіни Запорізької ОДА для мелітопольця Федорова чужими не будуть: з листопада 2019 до листопада 2020 він працював першим заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації. Прийшов на посаду, коли головою ОДА був Віталій Туринок, а пішов вже при іншому очільнику ЗОДА - безпосереднім начальником у Федорова  з березня 2020 року був Віталій Боговін.

На виборах міського голови Мелітополя у жовтні 2020 року йшов як кандидат від партії «Команда Сергія Мінька». Переміг з результатом 59,6% виборців (21 023 голосів).

З грудня 2020 Іван Федоров - Мелітопольський міський голова.

Під час російсько-української війни після окупації Мелітополя в березні 2022 року російськими військами відмовився співпрацювати з окупантами. 11 березня його викрали російські військові.

Наступного дня близько двох тисяч мелітопольців вийшли на протест з вимогою звільнити Федорова. Після шести днів полону його було обміняно на дев'ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Після звільнення виїхав до Запоріжжя, де продовжує працювати разом з командою — працівниками Мелітопольської міської ради.

Довідково

  • Голову обласної державної адміністрації призначає на посаду та звільняє з посади Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.
  • Начальник обласної військової адміністрації призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за пропозицією Генерального штабу Збройних Сил України або відповідної обласної державної адміністрації.

 




Схожі новини: