Волосся більше не буде випадати: лікування в домашніх умовах

Переглядів: 276

23 січня 2024 14:40

Волосся більше не буде випадати: лікування в домашніх умовах фото

Відновіть силу та густоту свого волосся за допомогою ефективних простих методів і домашніх масок.

Випадіння волосся – досить поширена проблема як у жінок, так і в чоловіків. Неправильне харчування, шкідливі звички та постійний стрес сприяють його втраті. Але є багато дієвих методів і, зокрема, домашні процедури для відновлення густоти й сили вашого волосся. Що є причиною цієї проблеми та як із нею боротися – читайте далі.

Чому випадає волосся

Це природне явище, тому його не варто боятися: одні волосини випадають, а натомість ростуть інші. Зазвичай людина втрачає до ста волосин на день. Але якщо на голові починають з’являтися залисини, тоді треба виявити причину та запобігти подальшому випадінню. Причин втрати волосся може бути багато, ось приклади найчастіших із них:

  • Генетична схильність чи спадковість – це одна з найпоширеніших причин. Існує чоловіче та жіноче облисіння. Зазвичай воно відбувається поступово з віком – у чоловіків з’являються залисини, а у жінок рідшає волосся на маківці голови.
  • Гормональні зміни – вагітність та пологи, хвороби щитоподібної залози.
  • Захворювання шкіри голови.
  • Приймання ліків і бадів. Випадіння волосся в такому разі може бути побічним ефектом.
  • Хіміотерапія під час лікування онкологічних захворювань.
  • Стреси та тривожні стани. Волосся може почати випадати одразу або через деякий проміжок часу після того, як організм зазнав сильного потрясіння.
  • Часте користування хімічними засобами для укладання волосся та салонні процедури.

Що робити, щоб волосся не випадало

Необхідно скоригувати своє харчування: включити до свого щоденного раціону жирну рибу, морепродукти, зелень, овочі та фрукти.

Потрібно уникати вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Не варто використовувати фен на високих температурах, користуватися стайлерами для укладання волосся.

Не потрібно стягувати волосся в тугі коси та вузли.

Влітку та взимку необхідно захищати шкіру голови, оскільки під час перепаду температур волосяні цибулини втрачають свою силу, і тоді волосся починає випадати.

Доглядові засоби для волосся повинні містити природні складники. Шампуні варто обирати не лише такі, що зміцнюють волосся, а й корисні для шкіри голови.

Проконсультуйтеся з лікарем, які вітаміни варто попити. Зазвичай це вітаміни А, Е, D та групи В і корисні мікроелементи – цинк, залізо, магній.

Необхідно підібрати спеціальні косметичні засоби проти випадіння волосся.

Також варто застосовувати домашній догляд: допоможуть маски з яйцями, медом та оливковою олією.

Топ-3 домашні маски від випадіння волосся

1. Яєчна маска.

Маска з яєць не лише зміцнює волосся, а й глибоко живить шкіру голови, відлущує змертвілі клітини та очищає від надлишкового жиру. Для приготування маски необхідно змішати 2 яйця, 2 чайні ложки оливкової олії і таку ж кількість лимонного соку. Потім готову суміш нанести на волосся – від коренів до кінчиків, загорнути харчовою плівкою та рушником. Через 40 хвилин гарно вимити волосся теплою водою. Маску варто робити хоча б раз на тиждень.

2. Маска з теплої оливкової олії.

Оливкова олія багата на антиоксиданти, тому живить шкіру голови та зволожує сухе волосся і є перевіреним засобом від його випадіння. Для отримання гарантованого результату варто нанести теплу олію на всю довжину волосся, потім загорнути його в харчову плівку, замотати голову рушником. Тримати маску треба півтори години, щоб олія добре проникла у структуру волосся і зміцнила його.

3. Відвар із насіння льону.

Насіння льону містить вітаміни групи В, які допомагають синтезувати кератин – білок, що є основним будівельним матеріалом для волосся. Також насіння містить магній, залізо та вітамін Е. Для приготування відвару необхідно прокип’ятити 50 грамів насіння у воді, дати йому настоятися кілька годин. Потім сполоснути волосся та загорнути в рушник на 30 хвилин, опісля добре промити теплою водою.

Щоб отримати гарний результат, потрібно комплексно вирішувати проблему. Якщо самостійно не вдається позбутися випадіння волосся, варто звернутися по пораду до лікаря-трихолога.

Джерело: ТСН




Схожі новини: