NASA показало літак, який шукатиме воду на Марсі – фото

Переглядів: 259

22 січня 2024 14:45

NASA показало літак, який шукатиме воду на Марсі – фото фото

MAGGIE досліджуватиме Марс з висоти одного кілометра

Місія пошуків води на Марсі включатиме застосування апарата над поверхнею Червоної планети з назвою MAGGIE. Про це повідомляє Space.

Цей апарат, який перебуває на ранній стадії розробки, отримав фінансування від NASA і готується до польотів. Водночас гелікоптер Ingenuity надалі допомагає марсоходу Perseverance в пошуках води та ознак життя на Марсі. З успіхом Ingenuity виникає надія, що MAGGIE може продовжити дослідження Марса з повітря.

MAGGIE – це повітряний та наземний інтелектуальний дослідник, обладнаний сонячними батареями, який може здійснювати вертикальні зліт та посадку. Він зосередиться на пошуку води, вивченні джерел слабкого магнітного поля Марса та виявленні сигналів метану. Пролітаючи на висоті одного кілометра над Червоною планетою, MAGGIE зможе охоплювати більші ділянки.

Технологія MAGGIE перебуває на початковій стадії розробки, але фінансування від NIAC дасть змогу продовжити реалізацію концепції та здійснювати подальші дослідження. Але перш ніж апарат зможе здійснювати польоти на Марсі, дослідники повинні продовжувати досліджувати атмосферу Червоної планети. Хоча фінансування фази 1 від NIAC не гарантує точної дати першого польоту, існує можливість, що інші марсоходи можуть незабаром вирушити на Марс. Наприклад, місія повернення зразків з Марса, запланована на 2030-ті роки, може включати два вертольоти.

Джерело: Ліга




Схожі новини: