Поліція знайшла чоловіків, які ломились у квартиру до журналіста Ніколова

Переглядів: 328

21 січня 2024 16:05

Поліція знайшла чоловіків, які ломились у квартиру до журналіста Ніколова фото

Виконавці провокації біля квартири журналіста Юрія Ніколова уже відомі, замовники – поки що ні

Національна поліція знайшла чоловіків, які кілька днів тому ломились у квартиру до журналіста, засновника видання Наші гроші Юрія Ніколова. Це мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей, повідомила Київська міська прокуратура.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Тиждень тому вони прийшли до Ніколова додому, вимагали, щоб він "ішов служити", а потім залишили повідомлення на його дверях, де назвали журналіста "зрадником".

Після нападу на квартиру журналіста в анонімних Telegram-каналах почали з'являтися дописи, де стверджувалося, що невідомі — нібито військові, які "приїхали з нуля на ротацію, щоб передати повістку журналісту".

15 січня поліція Києва повідомила, що почала перевірку за фактом погроз журналісту, а 19 січня стало відомо про відкриття кримінального провадження.

Тепер у чоловіків, які приходили до журналіста, відбулись обшуки, а телефони, на які вони знімали свої дії, стали речовим доказом.

Дії чоловіків кваліфікували як перешкоджання виконанню журналістом професійних обов’язків (ч. 2 ст. 171 КК України), їм збираються висунути підозру. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до чотирьох років.




Схожі новини: