Малювали і продавали картини: запорізькі школярі зібрали гроші на автівку для військових

Переглядів: 255

19 січня 2024 10:00

Малювали і продавали картини: запорізькі школярі зібрали гроші на автівку для військових фото

Заради допомоги військовим у гімназії №6 влаштували вже третій аукціон, де продавали дитячі малюнки.

Усе для того, аби допомогти закрити збір для військових 81-ї окремої аеромобільної бригади та придбати для них автівку.

Понад три місяці учні семи запорізьких шкіл створювали патріотичні малюнки, аби виставити їх на аукціон. Серед тем малюнків - дівчина з маками, бойові котики та Україна. Діти кажуть, взяли участь в аукціоні заради того, щоб допомогти військовим придбати авто та висловити щиру подяку за захист нашої країни.

Загалом на аукціоні продали 73 картини. До благодійного заходу долучились не тільки волонтери, але й представники державних та комунальних закладів міста. Зокрема Національної поліції, лікарень, університетів, обласної військової адміністрації та футбольного клубу «Металург».

Аукціон влаштовують не вперше. Для великої освітянської родини це вже третій такий масштабний збір. Цього разу кошти з продажу картин спрямували на придбання авто для 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Загалом юним митцям вдалося зібрати 142 тисячі гривень. Найбільший донат зробив колектив Запорізької митниці -  переказали за картину 20 тисяч гривень. Автівку вже передали військовим. Тепер вона допомагатиме нашим захисникам виконувати бойові завдання.

Джерело: Запорізька міська рада




Схожі новини: