NASA відклала першу пілотовану місію Artemis на Місяць. Не встигає розв'язати проблеми

Переглядів: 272

10 січня 2024 21:30

NASA відклала першу пілотовану місію Artemis на Місяць. Не встигає розвязати проблеми фото

NASA відклало пілотовану місію Artemis на Місяць до 2025 року.

Місія Artemis 2, яка була запланована до запуску у листопаді 2024 року, зараз перенесена на вересень 2025 року. Екіпаж з чотирьох членів мав зробити оберт навколо місяця без посадки. Таким чином, місія Artemis 3, що вперше з 1972 року поверне людей на місячну поверхню, зараз запланована на вересень 2026-го.

Місія Artemis 4, що передбачає доставлення житлового модуля на місячну орбітальну станцію Lunar Gateway, запланована на вересень 2028 року.

Затримки зумовлені міркуваннями безпеки, кажуть у NASA. "Під час випробувального польоту ми зробили один важливий висновок, над яким нам потрібно трохи більше часу попрацювати. Це стосується ефективності системи теплового захисту космічного корабля, теплозахисного екрана", — заявив Аміт Кшатрія, заступник помічника адміністратора програми "Від Місяця до Марса".

Також NASA знайшло проблемні місця у системах життєзабезпечення.

Затримки з Artemis виникли після провалу місії, яка мала на меті доставити перший американський комерційний корисний вантаж на Місяць. Місія Astrobotic мала здійснити м'яку посадку на поверхню Місяця за допомогою посадкового модуля Peregrine. Однак через деякі проблеми після запуску (зокрема, витік ракетного палива) м’яка посадка вже неможлива.

Джерело: Ліга




Схожі новини: