Вчителька з Мелітопольського району добровільна пішла на співпрацю з окупаційною владою

Переглядів: 358

9 січня 2024 14:30

Вчителька з Мелітопольського району добровільна пішла на співпрацю з окупаційною владою фото

За зраду колишня вчителька англійської мови була призначена директором «Веселівської районної різнопрофільної гімназії».  

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність «освітянки» з Мелітопольського району, яка добровільна пішла на співпрацю з представниками окупаційної влади.

З початком російської агресії, колишня викладачка англійської, одного з навчальних закладів, перестала приховувати свої симпатії до країни-агресора, та почала їм усіляко догоджати. За це її призначили директором «Веселівської районної різнопрофільної гімназії».  Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Щоб виправдати «високу довіру», жінка почала активно «відновлювати» роботу підконтрольного закладу на користь рф.

Вона змушувала вчителів проводити заняття російською мовою за програмами країни-агресора.

У разі відмови – погрожувала «повідомити» до окупаційних органів та залякувала переслідуваннями з боку рашистів.

Встановлено, що з початком навчального року, разом з іншими педагогами вона організувала знищення українських підручників у даному закладі.

Також за її наказом, у закладі нав’язувалось кремлівське бачення історії нашої держави.

Наразі слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії спрямовані на впровадження стандартів освіти держави–агресора) Кримінального кодексу України.

Викриття колаборантки здійснювали співробітники Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: