Слизько: у Запоріжжі вже використали понад тисячу тонн антиожеледної суміші

Переглядів: 283

8 січня 2024 13:24

Слизько: у Запоріжжі вже використали понад тисячу тонн антиожеледної суміші фото

Насичений вологою південний циклон у Запоріжжі про себе дав знати ще 7 січня ввечері крижаним дощем. Через обледеніння контактної мережі зупинився весь електротранспорт.

Запорізькі синоптики попереджали про погіршення погодних умов,  було навіть проведене позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Сьогодні вранці на лінію не вийшли тролейбуси. За повідомленням управління  з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради на час тимчасового припинення роботи тролейбусного маршруту №3, «Запоріжелектротранс» організував роботу одного автобусу за маршрутом «вул. Піщана – пр. Металургів».

Працівники комунальних підприємств ще вчора ввечері почали посипку вулиць і тротуарів протиожеледною сумішшю.

«Сьогодні вони продовжують прибирати місто від снігу, обробляти дороги та тротуари антиожеледними матеріалами.

На цей час у місті працюють 90 робітників, понад 50 одиниць посипочної, снігоприбиральної техніки КП «ЕЛУАШ». Під час виконання робіт використано понад тисячу тонн антиожеледної суміші.

Особлива увага приділяється дорогам з активним рухом транспорту, зокрема громадського, спускам та підйомам, перехрестям, зупинкам громадського транспорту. Також підвищена увага стану тротуарів», - інформує міська влада.

При цьому містяни скаржаться на слизькі тротуари і пишуть у соцмережах, що спецтехніки на вулицях вони не бачать. І, зокрема, снігоприбиральної, через що внаслідок снігопаду можуть почастішати дорожньо-транспортні пригоди.

Нагадаємо, вчора влада зверталася до водіїв по можливості не користуватися автомобілем через складну погодну ситуацію.

МВ писали про наближення  південного циклону до Запоріжжя і що від нього можна чекати.

Фото В'ячеслава Твердохліба і з сайту Запорізької міської ради




Схожі новини: