Сильний вітер, хуртовини і ожеледиця: у Запорізькій області готуються до небезпечних метеорологічних явищ

Переглядів: 329

7 січня 2024 20:25

Сильний вітер, хуртовини і ожеледиця: у Запорізькій області готуються до небезпечних метеорологічних явищ фото

У Запорізькій області розгорнуто 627 Пунктів Незламності, з них 284 працюють цілодобово.

Як повідомила на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, фахівці ДСНС готові розгорнути як пункти обігріву, так і мобільні осередки незламності.

На засіданні під головуванням першого заступника голови ЗОДА Руслана Мовчана обговорили питання підготовки до ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків при погіршенні погодних умов.

Так, Запорізький обласний центр з гідрометеорології повідомляє про небезпечні метеорологічні явища (1 рівень небезпечності, жовтий) по Запоріжжю та Запорізькій області завтра, 8 січня.

«Вдень очікуються пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовина, ожеледиця на дорогах.

Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення», - попереджає гідрометцентр.

Погіршення погодних умов запоріжці відчули вже сьогодні — через обледеніння контактної мережі після крижаного дощу у місті зупинився електротранспорт.  Про відновлення роботи трамваїв та тролейбусів буде повідомлено додатково. Чи буде він завтра працювати, залежатиме від погодних умов.

За прогнозами синоптиків, 8 січня вдарять морози, можливі хуртовини та ожеледиця. 9 та 10 січня стовпчики термометрів уночі опустяться до -16.

Перший заступник Руслан Мовчан зазначив, що райони та громади повинні регулярно інформувати обласну владу та ДСНСників про ситуацію на місцях.

Тво директора департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Андрій Булавінов доповів про готовність структурних підрозділів та громад до негоди. Усі комунальні та дорожні служби регіону, рятувальники, медики і правоохоронці готові до погодних викликів.

Сформовані аварійні бригади енергетиків і комунальників, які працюватимуть у посиленому режимі 24/7.

Про проблеми, які виникатимуть під час негоди, мешканці регіону можуть повідомляти на «гарячу телефонну лінію» Запорізької обласної державної адміністрації за номером: +380-800-503-508.

Фото В'ячеслава Твердохліба і з сайту Запорізької ОДА




Схожі новини: