Дохідний товар: на Запоріжжі вилучено партію наркотиків вартістю 55 млн грн

Переглядів: 345

5 січня 2024 18:10

Дохідний товар: на Запоріжжі вилучено партію наркотиків вартістю 55 млн грн  фото

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури припинено протиправну діяльність із міжрегіонального збуту наркотиків.

За даними слідства, група осіб налагодила на території Запоріжжя наркобізнес із реалізації метадону, канабісу та PVP. Для зберігання придбаної крупної партії наркотиків вони використовували гаражне приміщення. Роздрібний збут наркотичних засобів здійснювали серед наркозалежних жителів Запорізької та інших областей України. 

Попередньо дохід від продажу наркотиків щомісяця складав понад 1 млн грн.

За результатами проведених обшуків за місцем мешкання наркоділків, їх автівок та гаражного приміщення у Запоріжжі виявлено та вилучено 36,5 кг метадону, 5,5 кг ймовірно психотропної речовини «PVP», 2 кг каннабіса елітних сортів, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, електронні ваги, зіппакети тощо. 

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропної речовини за цінами «чорного ринку» складає 55 млн грн.

Чотирьом учасникам групи, двох з яких затримано на підставі ст. 208 КПК України, повідомлено про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України). 

Наразі вирішується питання щодо обрання всім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Встановлюється постачальник оптових партій наркотиків та коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УБН в Запорізькій області та силової підтримки підрозділів спецпризначення ГУНП в Запорізькій та Київської областей.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Запорізька обласна прокуратура




Схожі новини: