На КПП "Медика-Шегині" відновились протести польських фермерів

Переглядів: 348

4 січня 2024 13:05

На КПП Медика-Шегині відновились протести польських фермерів фото

Польські фермери відновили блокування руху вантажівок навпроти пункту пропуску "Медика-Шегині" на польсько-українському кордоні.

Як повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко "РБК-Україна", акція відновилась о 9:00.

"За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску "Медика" (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", поновилося блокування руху для вантажних транспортних засобів", - розповів він.

Повідомляється, що наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії із польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Нагадаємо: З 24 грудня 2023 року блокування руху вантажівок у пункті пропуску "Шегині-Медика" було призупинено. За цей час за добу на вʼїзд в Україну проїжджало близько 300 ваговозів.

У пунктах пропуску "Краківець – Корчова" та "Рава-Руська – Гребенне" ускладнення руху вантажівок триває від 6 листопада минулого року. У зв’язку з чим, станом на ранок 4 січня на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують 850 вантажівок.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: