Кількість жертв ворожого масованого ракетного удару по Запоріжжю зросла - загинули чотири людини

Переглядів: 309

29 грудня 2023 12:20

Кількість жертв ворожого масованого ракетного удару по Запоріжжю зросла - загинули чотири людини фото

У Запоріжжі зросла кількість жертв ворожого масованого ракетного удару.

Голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко повідомив, що наразі відомо про загибель чотирьох людей та 12 постраждалих  внаслідок обстрілу Запоріжжя. 

Нагадаємо, вранці у Запоріжжі пролунало кілька вибухів. Як повідомив начальник ЗОВА Юрій Малашко, сьогодні з 07:30 по 08:25 військовими рф був завданий масований ракетний удар по Запоріжжю.

Раніше секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомляв, що внаслідок атаки по місту загинули двоє людей, ушпиталили у важкому стані трьох постраждалих, ще сім людей отримали легкі поранення. У місті тривають пошуково-рятувальні роботи.

На місці події працюють поліцейські, рятувальники, парамедики поліції, сапери та відповідні профільні служби міста.
 
Слідчими поліції та УСБУ відкрито кримінальне провадження, правова кваліфікація воєнного злочину – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Про це інформує поліція Запорізької області.

Наразі також представники міської аварійно-рятувальної служби беруть участь у розборі завалів. Комунальники «Запоріжремсервісу» закривають пошкоджені у багатоповерхівках вікна листами OSB, працівники «ЕЛУАШу» та «Запоріжелектротрансу» прибирають будівельне сміття.

На місцях працюють два комунальних автобуси та розгорнуто два намети міської ради, в яких працівники райадміністрацій і соціальних служб консультують людей. 

Також людям допомагають представники гуманітарної місії «Проліска», які видають мешканцям постраждалих будинків тарпаулін, World Central Kitchen, які забезпечують людей харчуванням і гарячими напоями, та БФ «Право на захист», які надають юридичні консультації.

Якщо ваша оселя зазнала ушкоджень, повідомляйте про це або фахівцям, які чергують у наметах міськради та в автобусах, або на 15-80 (зі стаціонарних) чи з мобільних (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80.




Схожі новини: