Особисті обставини та категорична незгода: ще один депутат подав заяву про добровільне складання повноважень

Переглядів: 426

22 грудня 2023 20:15

Особисті обставини та категорична незгода: ще один депутат подав заяву про добровільне складання повноважень фото

Депутат Запорізької міської ради з фракції «Європейська Солідарність» Олександр Константинов написав заяву про складання депутатських повноважень.

Це рішення було підтримане більшістю депутатів на сьогоднішній сесії міськради.

«Тільки що подав до міської ради заяву про складання депутатського мандату. Причини - особисті обставини та категорична незгода з тим, що відбувається в міській раді, яка не має підтримки серед запоріжців. Бо депутатські фракції в ній зайняті боротьбою за контроль над бюджетом міста, а не долею міста», - написав на своїй фейсбук-сторінці Олександр.

Константинов був депутатом Запорізької міськради і попереднього скликання. Встиг також попрацювати заступником міського голови - у команді  Володимира Буряка екс-директор будівельно-господарського гіпермаркету "Епіцентр К" з“явився у квітні 2021 року. Представники різних фракцій практично заблокували роботу міської ради і буквально примусили міського голову призначити заступниками представників різних фракцій.

Як наслідок – серед заступників міського голови та у виконкомі, окрім членів “Партії Володимира Буряка "Єднання” опинилися представники партій «ОП-ЗЖ», «Слуга народу» та «Європейська солідарність». Олександр Константинов відповідав за дороги та стратегічний розвиток.

З початком широкомасштабного вторгнення армії рф Олександр Константинов пішов захищати Україну. 2 квітня 2022 року він розмістив на своїй фейсбук-сторінці дві світлини: таблички на своєму службовому кабінеті заступника міського голови і нашивки на військовій формі зі своїм прізвищем.

“Війна багато що змінила в нашому житті. Із серії було - стало. Тепер солдат Константинов)”, - написав Олександр. Відомо, що він пішов служити в 110 бригаду ТрО на посаду сапера.

30 листопада 2022 року фракція “ЄС” у Запорізькій міській раді на знак незгоди з переносами сесій міської ради та корупційними проявами влади проголосувала за рішення відкликати своїх представників з виконавчої влади, у тому числі і заступника міського голови Олександра Константинова.

"Враховуючи той факт, що частина наших представників у виконавчій владі є військовослужбовцямі, то заяви про їх звільнення надійдуть на наступний день після демобілізації", - зазначалося у заяві.

На сайті міської ради прізвище Константинова відсутнє серед заступників міського голови - заяву на звільнення Олександр Олександлрович написав ще влітку цього року, після демобілізації.

І от сьогодні Олександр Константинов подав заяву про дострокове припинення повноважень.

«В свою чергу фракція «Європейська Солідарність» продовжить відстоювати інтереси громадян на політичній арені. Наші пріоритети залишаються незмінними: підтримка Збройних Сил України, протидія злочинним, антидержавницькими і антиукраїнським рішенням та кропітка робота задля розвитку нашого міста.

Саме тому жоден злочинний проєкт не був і не буде підтриманий на сесії міської ради. Впевнені, спільними зусиллями ми побудуємо сучасне європейське місто. Працюємо далі! Слава Україні!», - говориться у заяві фракції.

Нагадаємо, що у кінці вересня аналогічну заяву написав керівник фракції Микола Бєлий. Наступна за черговістю у партійному списку — відома громадська діячка Надія Мороз.

 

 

 

 

 

 




Схожі новини: