У Запорізькій міській раді набули повноважень нові депутати

Переглядів: 299

8 грудня 2023 09:10

У Запорізькій міській раді набули повноважень нові депутати фото

На останній сесії Запорізької міської ради голова міської територіальної виборчої комісії Андрій Кондратенко представив депутатському корпусу нових колег — Дмитра Веліканова і Владислава Погорєлова.

Як розповів МВ Андрій Кондратенко, Дмитро Веліканов прийшов на місце Марини Лісової, яку міська організація ПП "Партія Володимира Буряка "Єднання" відкликала за процедурою «народної ініціативи».

- Є два варіанта «народної ініціативи»: відкликання депутата безпосередньо виборцями, є виписана процедура, і відкликання партією, яка висувала кандидата, - зазначив Андрій Кондратенко. - У нас таке відбулося вперше, коли депутат був відкликаний за «народною ініціативою».

Партійці звернулися до міськвиборчкому з проханням припинити повноваження Марини Лісової, оскільки вона не виконувала депутатські повноваження більше, ніж півроку. Комісія, до речі, задовольнила їх прохання з другого разу: весною відповідне рішення не було прийняте, а вже восени члени виборчкому проголосували за нього.

Заступниця директора департаменту х питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств Запорізької міської ради Марина Лісова, за словами голови міськвиборчкому, з початку війни виїхала за межі України, де продовжує знаходитися і по сьогодні. У своєму зверненні до виборчої комісії депутатка вказала, що знаходиться під захистом Королівства Бельгія.

Наступним у партійному списку був Дмитро Веліканов, якого партія і делегувала до міської ради. До речі, на момент прийняття такого рішення генеральний продюсер ТОВ "Східний медіахолдінг" вже був депутатом - Запорізької районної ради.

Дмитру довелося писати дві заяви — про складення повноважень депутата райради і набуття повноважень депутата міськради. Член політичної партії "Партія Володимира Буряка "Єднання" поповнив, звісно, депутатську фракцію "ПАРТІЯ ВОЛОДИМИРА БУРЯКА "ЄДНАННЯ".

А Марина Лісова, між іншим, оскаржує в суді рішення міськвиборчкому про позбавлення її депутатського мандата.

Ще один новенький — Владислав Погорєлов увійшов до депутатської фракції «Слуга народу». Керівник ВО ГО "АвтоЄвро Сила" у Запорізькій області, як зазначається на сайті Запорізької міської ради, безпартійний.

- Він зайняв місце Віктора Тлєуша, заяву якого про складення депутатських повноважень депутати розглянули на сесії 27 вересня, - інформує Андрій Кондратенко. - На тому ж пленарному засіданні депутати також розглянули заяву про складення депутатських повноважень члена фракції “Європейська солідарність” Миколи Бєлого.

Наступна за черговістю у партійному списку — відома громадська діячка Надія Мороз. Але на даний момент партійці ще не подавали відповідне звернення до міської виборчої комісії.

І організація партії “Слуга народу” також ще не подавала кандидатуру замість депутатки Катерини Дорошенко, яка передчасно пішла з життя через хворобу.

 




Схожі новини: