Замінили на нову: у Запоріжжі відновили розбиту вандалом меморіальну дошку захиснику України

Переглядів: 381

16 грудня 2023 09:00

Замінили на нову: у Запоріжжі відновили розбиту вандалом меморіальну дошку захиснику України фото

У Запоріжжі відновили розбиту вандалом  меморіальну дошку захиснику України.

Кілька днів тому зловмисник під покровом ночі цинічно познущався над меморіальними  дошками загиблим на війні запоріжцям, які були встановлені у липні цього року  на будинку по проспекту Героїв Національної гвардії України. Одну вандал розбив молотком, другу пошкодив - на портреті з'явилася тріщина. Третя, на щастя, вціліла.

В одному під'їзді багатоповерхівки мешкали  Олексій Соболєв, Костянтин Цокуренко та Валерій Байбаков.

Валерій Байбаков, чия табличка була повністю розбита, був солдатом 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха. Він загинув 30 серпня 2022 року при виконанні бойового завдання поблизу Майорська Донецької області.

Варвар пошкодив і меморіальна дошку, присвячену Олексію Соболєву - солдату 95 ОДШБр, який загинув, виконуючи бойове завдання при контрнаступі під Ізюмом.

Табличка Костянтина Цокуренка, який загинув виконуючи бойове завдання поблизу Харківської області, не постраждала - негідник просто не дістав до неї.

У то же день, коли стало відомо про акт цинічного вандалізму, поліція оголосила в розшук невідомого, якого зафіксувала камера відеонагляду, встановлена на будинку. Але впізнати його, напевне, буде дуже важко - чоловік орудував молотком під покровом темноти, обличчя від камери закривав капюшон.

15 грудня вранці розбиту меморіальну дошку герою замінили новою.

Ініціатором її відновлення  виступив депутат Запорізької міської ради з фракції «Європейська Солідарність» Євген Мусійченко.

«Це не історія роботи депутата, це історія звичайної людини, мешканця Запоріжжя, моя громадянська позиція.А головне  - мій біль, коли я просто як громадянин міста побачив цю новину. Ми маємо на це дуже швидко реагувати, і вшанувати хлопців, які віддали своє життя. Пошкоджувати таблички  - це нижче людської гідності»,- цитує  Євгена Мусійченка телеграм-канал "Європейської Солідарності".

Фото з телеграм-каналу "ЄС" та В'ячеслава Твердохліба




Схожі новини: