Венесуела офіційно анексувала територію Гаяни. Мадуро підписав указ

Переглядів: 343

9 грудня 2023 17:40

Венесуела офіційно анексувала територію Гаяни. Мадуро підписав указ фото

Мадуро заявив, що підписав укази про "розвиток та захист нового штату Венесуели Гаяна-Ессекібо"

Диктатор Венесуели Ніколас Мадуро підписав указ про анексію території сусідньої Гаяни. Про це він заявив у X (Twitter)."Прошу благословення творця і всієї підтримки венесуельського народу для просування у світі до великої мети: наша Венесуела залишиться з повною картою і піде на ваш шлях слави і союзу", — заявив автократ.

6 грудня повідомлялося, що Мадуро оголосив, що за результатами проведеного у Венесуелі референдуму до складу країни включено "спірні" території сусідньої Гаяни. Мадуро закликав парламент ухвалити закон про "захист спірної території", а також доручив відомствам, які займаються видаванням ліцензій на видобуток нафти та газу, створити представництва на території Гаяни-Ессекібо. Компаніям, які вже працюють у регіоні, диктатор дав три місяці на згортання справ.

Венесуела є найбільшою за обсягами видобутку нафти країною в Латинській Америці та давнім партнером Росії. У 2008 році РФ та Венесуела підписали меморандум про співпрацю в енергетичній сфері. Ще до цього Венесуела купувала російську зброю, зокрема літаки та ракети.




Схожі новини: