Програму обміну ламп продовжено: пенсіонери зможуть безкоштовно отримати додатково по 5 світлодіодних ламп

Переглядів: 393

2 грудня 2023 23:40

Програму обміну ламп продовжено: пенсіонери зможуть безкоштовно отримати додатково по 5 світлодіодних ламп фото

Уряд вніс зміни до умов реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні.

На засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення впровадити додаткову можливість отримання пенсіонерами по п’ять світлодіодних ламп безпосередньо у відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта» за наявності пенсійного посвідчення.

Нагадаємо, що програма обміну лампочок є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту, як один з інструментів енергоефективності. Заміна ламп, які українці використовують у побуті, дозволить забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години. Це особливо актуально з настанням зими.

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.

Для того, щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам, які завітають у відділення, потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та назвати свій номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безкоштовно, доки світлодіоди будуть в наявності. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки.

За попередніми оцінками економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп, - запланований обсяг на цей рік -  дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції.

За матеріалами Урядового порталу




Схожі новини: