Джаз і фолк: артисти Запорізької обласної філармонії зачарували глядачів музичним діалогом

Переглядів: 387

30 листопада 2023 22:25

Джаз і фолк: артисти Запорізької обласної філармонії зачарували глядачів музичним діалогом фото

30 листопада у Запорізькій обласній філармонії на меломанів чекав вражаючий мистецький проєкт «Jazz&Folk» у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» та Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру.

Глядачі захоплено вітали артистів, щедро нагороджуючи їх за яскравий талант бурхливими оплесками. На щастя, повітряних тривог під час концерту не було, що дало можливість провести концерт, як то кажуть, на одному диханні. Тобто, коли музика лунала, ракетні установки "мовчали", а прокляті шахеди над Запоріжжям не кружляли.

Автори ідеї спільного проєкту – керівник академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», заслужений артист України Сергій Черногор та керівник Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік. Керівник проєкту – очільник філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Музика, яка звучала у концертній програмі, створена на вдалому поєднанні класичного джазу та фолку. Синтез цих двох музичних течій - завжди безпрограшна та смілива комбінація, адже в основі джазу – народне коріння. В цих жанрах ідеально переплелися багатовікова народна творчість і вибуховий ритм джазу.

Феєрверком яскравих емоцій слухачів зачарували джазові композиції у поєднанні з сильним вокалом солістки філармонії Юлії Якси. Яскраво і вишукано на фоні відомих джазових хітів «Let my people go» та «Oh, happy day» прозвучали «Ой, на горі два дубки», «Туман яром», «Ти до мене не ходи», попурі українських народних пісень.

Хор, балет та оркестр академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» довели, що український фольклор має потужний мистецький бекграунд. Хореографічні композиції підкреслили ритмічність народної музики. Бурхливими оваціями публіка нагородила солістів хору Тараса Максименко та Дарину Шупранову й солістів балету Сергія та Вікторію Коляду.

Нове виконання добре знайомої «Веснянки» продемонстрував слухачам дует баяністів оркестру «Запорожців» - заслужений артист України Олег Кугаєвський та Анатолій Козир. Глядачів вкотре зачарували хореографічні постановки «Танок чорноморських козаків» та «Гопак» у виконанні артистів балету.

Незрівняні українські народні мелодії – одвічні джерела творчості для композиторів та виконавців. Під час концерту це блискуче довів Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру. Його керівник Дмитро Мітнік особисто зробив джазові аранжування популярних народних українських пісень «Ой, під вишнею», «Зацвіла в лузі лоза», «Розпрягайте, хлопці, коней» та відомої пісні «Були на селі» авторства Олега Скрипки.

Музиканти Диксиленту та артисти «Запорожців» під час концерту продемонстрували не тільки свою майстерність, а й конкурентноздатність українського народного мистецтва. Вишуканий музичний діалог між українським фолком та хітовими джазовими композиціями вразив слухачів та викликав шквал аплодисментів. Гості довго не відпускала артистів зі сцени, дякуючи за яскравий концерт, що подарував незабутні емоції.

Віримо в ЗСУ та наближаємо Перемогу разом!

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: