Запорізькі депутати на закупівлю дронів спрямували ще п'ять мільйонів гривень

Переглядів: 369

30 листопада 2023 16:20

Запорізькі депутати на закупівлю дронів спрямували ще  пять мільйонів гривень фото

Депутати Запорізької міської ради внесли  зміни до міської програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки та правопорядку у місті Запоріжжі.

Направлено одній з військових частин п’ять мільйонів гривень на придбання дронів. Таким чином загалом цього року місто спрямувало на придбання дронів понад 32 мільйони гривень. Загальний обсяг фінансування міської програми обороноздатності цього року тепер складає більше 276 мільйонів гривень.

Всього на  сесії Запорізької міської ради було розглянуто понад 90 питань. Зокрема були внесені зміни до низки бюджетних програм на 2023 рік, які стосуються освіти, медицини, житлово-комунального господарства, благоустрою міста, допомоги військовим, ремонту укриттів та іншого. Внесені зміни до бюджету Запоріжжя на 2023 рік.

Виділено 21,5 мільйонів гривень співфінансування з міського бюджету на облаштування захисних споруд у п’яти медзакладах. Загальний обсяг фінансування з державного та міського бюджету тут складатиме 95 мільйонів гривень. Ще 5,3 мільйони гривень співфінансування з міського бюджету - на ремонт сховищ на двох об’єктах КП «Водоканал». Тепер загальне фінансування тут майже 21,3 мільйони гривень.

Це важливе питання, адже сховища забезпечуватимуть безпеку медиків та пацієнтів лікарень, працівників КП "Водоканал", які працюють над безперебійним водозабезпеченням міста.

Профінансовано і низку інших важливих програм. Зокрема спрямованих на підвищення безпеки громадян. Як приклад ситуація з будинком по проспекту Соборному, 234. Будинок знаходився під загрозою руйнування. Мешканці звернулися за допомогою. Необхідно було оперативно виконати роботи, щоб не допустити підтоплення багатоповерхівки. Роботи були розпочаті та продовжуються. Сьогодні виділено понад 7 мільйонів гривень на продовження виконання робіт.

Також перейменовано вулицю Лізи Чайкіної на честь сотника УПА Мирослава Симчича, вулицю Якова Пункіна – на вулицю Артема Присяжнюка, який загинув, захищаючи Україну. Разом з тим на прохання спортивної громадськості у подальшому планується перейменувати вулицю Дивногірську на вулицю Якова Пункіна, олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби та видатного запорізького спортсмена.

Також депутати заслухали звіт про роботу КП «Муніципальна варта». Керівник комунального підприємства відповів на запитання депутатів. Також на сесії внесли зміни до статуту КП «Муніципальна варта».

Було розглянуто низку петицій, як того вимагає законодавство. Зокрема депутатами було підтримано петицію про проведення громадських слухань щодо пріоритетних напрямків використання бюджету Запоріжжя на 2024 рік.

Джерело:  Запорізька міська  рада




Схожі новини: