Чи можна пити трав’яний чай щодня?

Переглядів: 295

21 листопада 2023 19:28

Чи можна пити трав’яний чай щодня? фото

Звичка щоранку бадьорити себе чашкою кави чи чаю є у багатьох, але прихильники правильного харчування рекомендують відмовитися від щоденного споживання кофеїну, який є у вищезгаданих напоях. Відмінна альтернатива – трав’яний чай купити який можна на сайті novus.online.

Безпека трав’яного чаю

Користь відварів рослин доведена медиками, і травʼяні чаї – один з найбезпечніших напоїв після води. Проте далеко не кожен з таких напоїв можна вживати щоденно. Вам варто чітко знати свій організм та схильність до певних хвороб. Також є рекомендації лікарів, які трави можна заварювати й пити у разі певних хвороб.

Раніше в українців були знахарі-травники, які частіше мешкали в карпатській місцевості й знали про трави все. Певним відваром вони зцілювали будь-яке захворювання. Тому не лише властивості трав, а й місце збору, умови вирощування, дотримання технології сушки впливають на чай. Лікувальні відвари п’ють курсами 1-2 місяці, але є і такі трав’яні чаї, які можна вживати щоденно: вони приносять організму лише користь та очищення від токсинів. Звісно, денна норма напою складає не більше 1-2 чашок.

Трав’яні чаї для щоденного використання

Особлива уважність потрібна вагітним жінкам: багато з трав’яних чаїв протипоказані в такому стані. Натомість є варіанти напоїв, які будуть корисні кожному. Серед них:

  • ромашка – заспокоює нерви, допомагає шлунку, нормалізує сон;
  • Іван-чай – зміцнює імунітет, має в складі понад 15 амінокислот;
  • цикорій – альтернатива для тих, хто звик пити каву;
  • шипшина – містить багато вітаміну С, зміцнює імунітет.

Вищевказані варіанти добре впливають на організм, не викликаючи додаткового збудження. На сайті novus.online можна замовити суміш трав (фіточай), де цілющі властивості в рази вищі: листя м'яти перцевої, звіробою трава, цвіт липи, листя меліси, чебрецю трава, трава вербени лікарської, фіалки тощо.

Часто нам хочеться саме стимулюючого ефекту, який бадьорить. Наприклад, зранку, коли важко прокинутися. Підвищити тонус організму можна за допомогою чаю з женьшенем. Не варто пити напій на ніч, адже заснути після нього важче. Схожий ефект і у трав’яного чаю, що містить в складі китайський лимонник.

Але такий варіант п’ють курсами. Найкращі харчові продукти за прийнятною ціною представлені в супермаркетах Новус. Жителі Києва та передмістя можуть замовити доставку травʼяного чаю чи кави, продуктів.




Схожі новини: