Нетаньягу і Білий дім кажуть, що поки нема угоди про припинення вогню в Секторі Гази

Переглядів: 330

19 листопада 2023 14:48

Нетаньягу і Білий дім кажуть, що поки нема угоди про припинення вогню в Секторі Гази фото

У західних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що Ізраїль, США і ХАМАС попередньо досягли угоди про 5-денне припинення вогню і звільнення заручників. Проте Білий дім і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заперечують наявність домовленостей.

Джерело: The Washington Post із посиланням на джерела, керівник пресслужби Ради національної безпеки Білого дому Ейдрієнн Вотсон, Нетаньягу, цитує NBC News

Деталі: The Washington Post зазначає, що угода передбачає припинення бойових дій щонайменше на п'ять днів, поки перші 50 (або більше) заручників із 239 будуть звільнятися партіями кожні 24 години.

За допомогою спостереження з повітря буде здійснюватися моніторинг пересування на землі, щоб контролювати паузу – зазначило видання.

Припинення бойових дій також має на меті дозволити значно збільшити обсяг гуманітарної допомоги, в тому числі палива, що надходить до анклаву з Єгипту.

У той же час Нетаньягу заявив на брифінгу в суботу, що угоди про звільнення понад 200 заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня, не було.

Пряма мова: "Не було ніякої пропозиції і не було ніякої угоди. Ми хочемо повернути якомога більше заручників, і ми єдині в наших інтересах, ми ухвалили це рішення одноголосно. Весь час з'являються фейкові новини".

Деталі: Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжуватиме боротьбу доти, доки не знищить ХАМАС і не поверне заручників, додавши, що в той час, як США підтримують країну і надають боєприпаси, "весь світ тисне на нас".

Речниця Ради національної безпеки Білого дому Ейдрієнн Вотсон також заперечила наявність угоди про припинення вогню в Секторі Гази.

Пряма мова: "Ми ще не досягли угоди, але продовжуємо наполегливо працювати, щоб досягти її".




Схожі новини: