У Запоріжжі створять Центр ветеранського розвитку

Переглядів: 299

19 листопада 2023 09:30

У Запоріжжі створять Центр ветеранського розвитку фото

В умовах війни державна політика спрямована на всебічну підтримку ветеранів війни та забезпечення гарантій їх соціального захисту.

Як в регіоні реалізовують ветеранську політику розповів на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

- Маємо створити такі умови, щоб військовослужбовець знав - після завершення служби держава надасть йому всі інструменти для реінтеграції від військового до цивільного життя. На регіональному рівні працюємо над тим, щоб демобілізовані військові та їх родини отримували фізичну та психологічну реабілітацію, змогли пройти професійну підготовку та перепідготовку, отримати соціальну, юридичну та інші види допомоги.

Одним з пріоритетів для нас є створення Центру ветеранського розвитку. Вже надано доручення створити його на базі одного з комунальних закладів. Також разом з ветеранами працюємо над створенням в регіоні реабілітаційного хабу. Він стане місцем, де демобілізовані військові зможуть обмінюватися досвідом, знаходити однодумців, обговорювати наболіле, - зазначив Юрій Малашко. - При цьому маємо врахувати доступність будівлі, транспортні розв“язки і достатню кількість приміщень.

За словами очільника ОВА, обласна адміністрація разом з місцевою владою опрацьовують механізм надання допомоги ветеранам.

- Переконаний, що громади повинні завчасно бути готовими до повернення військовослужбовців в цивільне життя, адже в період реінтеграції вони можуть зіткнутись з рядом проблем. Зокрема, з пошуком житла, отриманням пільг, проходженням реабілітації тощо. Всі ці питання мають вирішуватись разом з органами місцевого самоврядування. Я бачу ветерана як активного громадянина, який долучається до життя громади, - резюмував Юрій Малашко.




Схожі новини: