Тільки для дорослих: у Запоріжжі презентували фотовиставку про оголену людську душу

Переглядів: 285

14 листопада 2023 20:00

Тільки для дорослих: у Запоріжжі презентували  фотовиставку про оголену людську душу фото

До 21 листопада у Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя експонуватимуться роботи серії «За межами почуттів: емоційна сповідь у фотографіях» запорізької фотохудожниці Діани Антонюк.

Картини у жанрах символізму та сюрреалізму, як повідомляє ТІЦ, переносять глядача у світ емоцій, переживань, відкриттів та потрясінь. Кожна представлена робота досліджує багатогранний спектр людських емоцій, впливає на того, хто дивиться, наштовхує на індивідуальні роздуми, самопізнання, рефлексії прожитого.

Діана самотужки генерує ідеї та персонажів обирає локації, створює реквізит. Відмінністю робіт мисткині є робота в стилі ню:

“Ця форма мистецтва дозволяє мені відобразити глибину людських емоцій та почуттів у найчистішому вигляді. Оголена людська душа стає головним героєм моїх фото, відкриваючи багатошаровий світ почуттів та емоцій.”

Кожна картина, представлена на виставці, є вікном у внутрішнє бачення почуттів авторки та результатом її власних переживань і досвіду. Запрошуємо всіх долучитися до цього магічного світу та віримо: ці картини наштовхнуть вас на важливі думки: - говориться у повідомленні Туристичного інформаційного центру.

Колекція світлин, як уточнює сайт Запорізької міської ради, - це продукт спільної роботи друзів авторки та однодумців, створений на тлі хортицьких пейзажів.

Діані Антонюк — 24 роки. Вона - спеціалістка в ІТ-сфері, але з дитинства мріяла бути причетною до мистецтва. Фотокамеру вперше взяла в руки у підлітковому віці. А сюрреалістичним напрямком зацікавилась вже у процесі пошуків власної творчої манери.

На фотознімках без назв позначені тільки імена моделей. Їх шестеро, це - друзі Діани. Час і простір — умовні, кольорова гама — стримана, майже відсутня. Вся ця закодована у світлинах символіка — простір для роздумів глядача, каже авторка. Кожен вільний трактувати по-своєму, про що може розповісти оповита червоним павутинням жінка або паперові кораблики, що пливуть по оголеній дівочій спині, чи яблука, котрі звисають на нитках із неба.

- Я дуже любила читати Франца Кафку. У нього дуже багато сюрреалістичних історій. Наприклад, моє улюблене оповідання — «Перевтілення». І це, мабуть, була основна точка відліку, звідки пішло це сюрреалістичне вже у моєї творчості, - розповіла фотохудожниця Діана Антонюк.

«За кожною роботою — великий підготовчий процес, у якому бере участь вся команда», - каже героїня більшості фотознімків Діани, її подруга Аліна. Пошук реквізиту, локацій та образів тривають не один день. Приміром, на цьому фото дівчина зображує віолончель.

- Ми можемо побачити на цьому знімку, що чоловік із заплющеними очима. Проте музикант не може грати з заплющеними очима. Тому тут більше про те, як чоловік відчуває свою жінку, і яких струн її душі він може торкнутися. Тобто, чим більше чоловік буде відчувати свою жінку душею, тим красивіше буде лунати мелодія їхнього кохання, - прокоментувала роботу подруга і модель фотохудожниці Аліна Гончарова.

Символічні й роботи, присвячені війні в Україні. В них більше трагізму й контрастніші кольори. На цьому фото - зламана пострілом фігура людини. Модель - чоловік Діани.

- Вона дуже змінилася з того часу, але ця частина не стосується виставки. Я вважаю, що це не дуже вплинуло на її творчість, оскільки війна хоч і триває, але триває й саме життя. І якщо завжди говорити про війну й у всіх роботах — коли ж тоді жити?, - сказав чоловік і модель фотохудожниці Євгеній Тур’янський.

Зверніть увагу

  • Виставка має вікове обмеження 16+
  • У Туристичному інформаційному центрі(пр. Соборний,151_ також можна придбати листівки з роботами Діани.

Джерело: сайт Запорізької міської ради




Схожі новини: