Як бальзам на зранене серце: у Запоріжжі лунали шедеври української класики

Переглядів: 306

6 листопада 2023 10:40

Як бальзам на зранене серце: у Запоріжжі лунали шедеври української класики фото

У Запорізькій обласній філармонії душевний творчий проєкт «Мистецькі зустрічі»  продовжує радувати своїх гостей вишуканою музикою.

Для українця пісня, як живильна сила. Вона несе світло, надію та потужну енергетику. Програма «Шедеври української класики» вкотре полонила запоріжців своєю красою й чуйністю. У концерті прозвучали твори засновників українського музичного мистецтва Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Олександра Білаша, Миколи Стецюна, Юлія Мейтуса, Івана Левицького, народні пісні та українська лірична поезія.

Свою майстерність та прекрасну музику слухачам дарували яскраві солісти філармонії Юлія Якса, Вікторія Шестакова, Микола Квєтков, Аліна Сліта та Ігор Спориш, Вікторія терещенко та Ірина Скляренко. Партії фортепіано виконали Світлана Зеленська, Ольга Семенець і Артур Остапчук.

Ведуча Юлія Дар'їна розповіла гостям про місце української музики й поезії у світовій народній творчості, про непросту долю українських композиторів та поділилася із глядачами цікавими історіями створення творів. Публіка з великим задоволенням насолоджувалася програмою. Автор проєкту – музичний керівник, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Глядачі щиро аплодували та дякували артистам за щедру емоційну віддачу й гарний настрій. Від знайомих рідних пісень серце кожного слухача наповнилося любов'ю, теплом й гордістю за український талановитий народ. Нехай і надалі українська пісня гордо звучить по всьому світу. Миру всім!

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: