Зупиняють автівки та пропонують водіям задонатити на ЗСУ: у Запорізькому районі діти створили блокпост

Переглядів: 418

5 листопада 2023 14:15

Зупиняють автівки та пропонують водіям задонатити на ЗСУ: у Запорізькому районі діти створили  блокпост фото

У Запорізькій області діти облаштували імпровізований блокпост, де збирають гроші на потреби ЗСУ. Вони зупиняють автівки та пропонують водіям задонатити. За місяць вдалося зібрати близько 10 тисяч гривень.

На які потреби військових спрямовують кошти — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Створити імпровізований блокпост запропонував друзям 9-річний Микита Тимофіїв — його батько вже півтора року служить у лавах ЗСУ на Донецькому напрямку. Каже, що у такий спосіб намагається якнайшвидше повернути тата додому:

"Я приходжу додому і говорю: чому у всіх тато є вдома, а в мене немає? Можна я створю блокпост і назбираю татові на автівку, щоб відремонтувати? Так вийшло, що ми не можемо віддати кошти, і ми збираємо на госпіталь ЗСУ".

Микита Тимофіїв. Фото: Суспільне Запоріжжя

Микиту підтримали друзі та разом на блокпосту збираються майже щодня: у вихідні та будні, коли закінчаться уроки. Себе називають “25 окремою бригадою ТРО "Вовки”, мають власну емблему, шеврони та позивні, розповідає Євген Есеолов:

"Мені дуже сподобалося. Ми придумували самі. Хотів допомогти нашим воїнам, які зараз на передовій і в лікарні".

Євген Есеолов. Фото: Суспільне Запоріжжя

Автомобілі, які їдуть, діти зупиняють і запитують у водіїв код пропуску: "Слава Україні" —"Героям слава!", а також перевіряють на знання української:

"Люди реагують по-різному: деякі сварять, а буває, що ми ще не розклалися, під’їжджають і вже кажуть: "Паляниця". І ми навпаки радіємо, що є добрі люди", — каже Микита Тимофіїв.

Імпровізований блокпост. Фото: Суспільне Запоріжжя

Мати Микити Юлія Тимофіїва каже, що спочатку ідею з блокпостем вважала грою, та коли перші зібрані гроші почали передавати волонтерам, зрозуміла, що треба дітям допомогти:

"СТО дали нам шини, прапори є. Мама Надія їх годує тут: і сніданки, і обіди — все, що треба. Пані Рима привозить смаколики".

Юлія Тимофіїва. Фото: Суспільне Запоріжжя

Не залишаються байдужими і військові, які дарують дітям бронежилети, шеврони та кепки.

Діти на імпровізованому блокпості. Фото: Суспільне Запоріжжя

За місяць діти зібрали майже 10 тисяч гривень, але на цьому зупинятися не збираються: прагнуть передати на допомогу військовим вдвічі більше.




Схожі новини: