Кабмін продовжив пільгові кредити на власну оселю для молодих сімей

Переглядів: 476

4 листопада 2023 21:00

Кабмін продовжив пільгові кредити на власну оселю для молодих сімей фото

Кабінет міністрів вирішив продовжити державну програму забезпечення молоді житлом до 2026 року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

"Ще одна сфера, яку ми підтримуємо і яка має важливе економічне та соціальне значення – це житлове будівництво. Сьогодні уряд продовжить до 2026 року державну програму забезпечення молоді житлом", – сказав Шмигаль.

У будівництво житла у рамках програми буде інвестовано понад 1 млрд гривень. Програма передбачає співфінансування з боку місцевих бюджетів, і громади мають активно використовувати цю можливість.

"Ми очікуємо, що місцева влада набагато активніше долучиться, адже як ніхто має бути зацікавлена у тому, щоб молоді родини жили та працювали саме в їхній громаді", – зазначив прем'єр.

Також уряд врегулює питання використання коштів для того, аби люди могли почати користуватися сертифікатами за знищене житло, які видають у межах програми "єВідновлення".

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено 2,5 млрд гривень на компенсаційні сертифікати. Тисячі українців зможуть придбати нове житло на заміну того, що повністю знищили російські терористи. Ми даємо справедливу компенсацію й одночасно стимулюємо будівельну галузь нашої економіки", – додав Шмигаль.

  • Президент Володимир Зеленський підписав закон про виплати громадянам, які відремонтували зруйноване житло власним коштом, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.



Схожі новини: