Золота осінь: у Запорізьку область найближчими вихідними повернеться тепло

Переглядів: 386

2 листопада 2023 19:30

Золота осінь:  у Запорізьку область  найближчими вихідними  повернеться тепло фото

У Запорізькій області після невеличкого похолодання ще буде досить тепло

Закінчився жовтень, який завдяки теплу з Атлантики подарував нам в цьому році таку невідповідну сезону, але приємну теплу погоду. 

"Незважаючи на декілька хвиль холоду, аж до заморозків у повітрі до 1° морозу 10 жовтня, середня добова температура більшу частину часу перевищувала кліматичну норму на 5-10°, повітря вдень прогрівалось до 23-27° тепла, - повідомляє завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології   Інна Лазарок. - 21 та 23 жовтня були встановлені нові добові температурні рекорди, які на 3° перевищили абсолютні добові температурні максимуми у ці дні у 1991 та 1970 роках відповідно.

Листопад розпочнеться з проходження холодного атмосферного фронту, який принесе невелике похолодання. Пройдуть помірні дощі, можлива гроза. Температура повітря знизиться вночі до 8-13° тепла, вдень очікується 10-15° тепла.

Але вже найближчими вихідними тепло повернеться і повітря прогріється до 20-22° тепла вдень.

За довгостроковими прогнозами у листопаді середньомісячна температура повітря у Запорізькій області передбачається 5° тепла, що на 1° вище за норму.

Фото: Запорізький обласний центр з гідрометеорології

 




Схожі новини: