Нестор Махно та велосипед з бруківкою: як у Запоріжжі виглядають мурали та інсталяція (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Переглядів: 353

31 жовтня 2023 19:08

 Нестор Махно та велосипед з бруківкою: як у Запоріжжі виглядають мурали та інсталяція (ФОТОРЕПОРТАЖ) фото

До Запоріжжя приїжджають митці з  різних міст України, щоб створити тут шедеври. У місті з’являються різні мурали, інсталяції.

На будівлі ПК «Орбіта» з'явився патріотичний мурал із зображенням революціонера Нестора Махна. Цей дизайн розробив французький митець українського походження Микита Кравцов. На стіні картину зобразили двоє відомих муралістів Давид Чичкан та Катерина Пікарська.

Неподалік від «Орбіти» на стіні створили ще один мурал присвячений проблемам домашнього та гендерно зумовленого насильства. Його створили за ініціативи Патрульної поліції та міського Департаменту культури та туризму.

Розробляв концепт та створював стінопис запорізький вуличний художник Денис Ліптон. Висота муралу 8 м, а ширина – 24 м.

На проспекті Маяковського жителі встановили інсталяцію «Велосипед з квадратними колесами». Активісти говорять, що це символ неефективності міської влади та неможливості рухатись вперед.

Таку інсталяцію виготовив учасник бойових дій, запорізький активіст Валентин Окунєв. Цей обьєкт у вигляді металевого велосипеда з квадратними колесами та корзинами завантаженими бруківкою.

За словами автора роботи, переднє колесо трохи справне, а заднє деформоване, яке тягне назад. А корзина з бруківкою означають витрати, які зараз не актуальні. На фронті необхідні машини, необхідний такмед, необхідні дрони.

На велосипеді наклеєні плакати з написом «Гроші для ЗСУ», «Війна стосується кожного», «ЗСУ потрібен такмед, а не бруківка» та інші.

 




Схожі новини: