У Запоріжжі від матері, яка зловживає алкоголем, забрали дітей

Переглядів: 319

31 жовтня 2023 18:22

У Запоріжжі від матері, яка зловживає алкоголем, забрали дітей  фото

Цього року вже 125 дітей були вилучені з неблагополучних родин

Спеціалісти служби у справах дітей розповіли, в яких випадках батькам загрожує відібрання дитини. Так, це може бути не виконання батьківських обов'язків, загроза життю та здоров'ю дитини, антисанітарні умови її проживання, регулярне зловживання алкоголем батьками. Цього року кількість таких випадків у Запоріжжі збільшилась порівняно з минулими роками.

Зокрема, за статистикою служби у справах дітей, профільні органи здійснили 36 відібрань у неблагополучних батьків. Ще у 89 випадках дітей знайшли покинутими без будь-якої сім'ї.

- Саме днями до нас на електронну пошту звернулась громадянка, яка повідомила про двох дітей - 2,5 і 9 років, які проживали з постійно п'яною матір'ю. Наразі соціальні служби вилучили дітей на лікування до медичного закладу, адже обидві дитини виявились хворі. Паралельно з цим вирішуємо питання передачі цих дітей до патронатної родини з Запоріжжя, які зараз проживають у Тернополі. Там вони будуть під наглядом вихователів у домашній обстановці. Проте це тимчасове рішення, поки буде вирішуватися їх подальша доля. Це або повернення до біологічної матері, якщо вона вирішить проблему з алкогольною залежністю. Або ж будемо шукати для них сімейні форми виховання, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Також вона наголошує, що важливо стимулювати створення патронатних сімей. Нагадаємо, це оплачувана державою робота, яка створюється як альтернатива інтернатам та спецшколам. Вихователь та помічник вихователя в патронатній сім'ї надають тимчасовий прихисток дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Стати патроном може кожен. Для цього треба звернутися з таким наміром у службу (управління) у справах дітей.

Джерело: сайт Запорізької міської ради




Схожі новини: