Посол Ізраїлю виступив на Раді Безпеки з "жовтою зіркою", щоб присоромити ООН

Переглядів: 389

31 жовтня 2023 13:00

Посол Ізраїлю виступив на Раді Безпеки з жовтою зіркою, щоб присоромити ООН фото

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан виступив на Раді Безпеки із жовтою нашивкою у вигляді зірки Давида. За його словами, це зроблено на знак протесту проти спроб ООН припинити військову операцію проти терористів ХАМАСу.

Ердан та інші члени делегації Ізраїлю одягли на засідання Ради Безпеки ООН жовті нашивки з написом "НІКОЛИ ЗНОВУ", які нагадують жовті зірки Давида, які мали носити на одязі євреї в Третьому Рейху.

"Сьогодні я сказав у Раді Безпеки, що носитиму жовту нашивку, щоб нагадати про ганьбу мовчання ООН про звірства, здійснені нацистами ХАМАС. Я ясно дав зрозуміти, що після Голокосту ми присягнули: НІКОЛИ ЗНОВУ. Припинення вогню не буде, і ми продовжуватимемо до повного знищення ХАМАС, щоб такі звірства ніколи більше не повторилися", – заявив посол.

Як сказав Ердан, делегація Ізраїлю носитиме такі нашивки доти, доки Рада Безпеки ООН не засудить звірства ХАМАС і не вимагатиме негайного звільнення захоплених терористами заручників.

Він також заявив, що зіставлення кількості загиблих в Ізраїлі та секторі Гази "так само неприпустимо, як порівняння втрат нацистської Німеччини та Великої Британії у Другій світовій війні".

Заява Ердана послідувала за ухваленням 27 жовтня Генеральною Асамблеєю ООН резолюції із закликом до Ізраїлю припинити військові дії в секторі Гази і без жодного засудження терористів ХАМАС.

https://www.youtube.com/watch?v=7STr83vUF9Y

25 жовтня Ердан закликав до відставки генсека ООН Антоніу Гутерреша, оскільки "генеральний секретар ООН, який висловлює "розуміння" кампанії масових вбивств дітей, жінок та старих, не гідний очолювати ООН".

7 жовтня під час вторгнення терористів ХАМАС із контрольованого ними сектору Гази до південних районів Ізраїлю загинули понад 1400 осіб, були захоплені та вивезені до Гази як заручники понад 200 осіб, серед них немовлята, діти, жінки та люди похилого віку.

8 жовтня уряд Ізраїлю офіційно оголосив про стан війни. Наступного дня ЦАХАЛ розпочав повну блокаду сектору Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 28 жовтня підтвердив, що ізраїльська армія веде в секторі Гази наземну операцію, попередивши, що війна може бути довгою та важкою.

Джерело: Ліга




Схожі новини: